vrijdag 27 maart 2009

Boodschappen doen.



Gister had ik het weer even. Het 'WOW!' gevoel. Ik was namelijk aan het boodschappen doen.

Boodschappen doen ' WOW'!?!? Boodschappen doen, ja.

Die doe ik nl tegenwoordig met uitzicht. En wat voor uitzicht!!! Ik heb 3 supermarkten in de buurt. 2x de Wellcome, dat is een locale supermarkt en ook nog enigsinds betaalbaar. De 3e is de Citysuper, een nogal upscale supermarkt met heel veel internationale (en dus dure) artikelen. Maar ook met goed vlees en vis en veel keuze, dus ik kom er ongeveer even vaak als bij de Wellcome. De Citysuper en een van de Wellcomes zitten in hetzelfde gebouw, een van de grootste malls in HongKong (maar dat zeggen ze allemaal :-) ), Harbour City. En de naam zegt het al...met uitzicht!!! Ik moet met de roltrap naar de 3e verdieping voor de supermarkten (HK is klein dus veel malls hebben verstopte verdiepingen, en restaurants en winkels waar je ze niet verwacht, je moet hier echt de malls IN) en ja, daar op de 3e, als je van de roltrap af stapt...het uitzicht over de haven en de skyline van de 'andere kant' , HongKong Island. En dan voel je je wel even een wereldwijf....!
Dat gaat overigens vrij snel weer over als je je boodschappen doet. Het is hier behoorlijk duur, vooral de dingen die voor ons dagelijkse boodschappen zijn: liter melk tussen de 2 en 3 euro (afhankelijk welke supermarkt!!), halfje brood 1,50, halve liter yoghurt 1,65 (en dat is de goedkoopste!), pak jus 3 euro..., en ook groenten die niet van chinese afkomst zijn duur.(hihi, hollandse komkommer afhankelijk van gewicht zo'n 3 euro!) De chinese spullen zijn goedkoper, maar die zijn erg bespoten en moeten minstens een uur in het water weken, en met een speciale vegetable wash gewassen worden voor je ze eet. Ik heb gelukkig ook een markt in de buurt waar de prijzen wat beter zijn, maar daar heb ik nog niet geshopt, da's voor volgende week :-).

Het is ook zo dat ik niet lekker zoals ik thuis gewend was 1 of 2x per week ' grote boodschappen' kan doen. Alles moet lopend weer mee naar huis gesleept worden! Dagelijks of om de dag dus, en ook zorgen dat je elke keer als je boodschappen doen en gewicht 'over' hebt een fles water mee neemt (kraanwater is erg vies hier, wel veilig maar smaakt...brrr...bleekwater!). Gelukkig kom ik onderweg naar welke supermarkt dan ook altijd langs ' mijn' fruitvrouwtjes en neem (op de heenweg) een lekker sapje, vaak wortel/bleekselderij of de favoriet van deze week: aardbei/meloen. Dat maakt het slepen op de terugweg minder zwaar :-)

Bij de andereWellcome, die een stuk chineser is dan die in de mall, kom je o.a dit tegen....


zondag 8 maart 2009

De eerste paar dagen.

Het was een race tegen de klok.
De laatste postzegel plakte ik op de laatste bedankkaart voor het huwelijk (behalve van de mensen wiens adres ik niet bij de hand had - sorry, is onderweg ) toen mijn zusje, die ons naar Schiphol bracht, de auto bij ons voor de deur parkeerde. (Langzaamaan, nu we hier zijn, bedenk ik me allerlei kleine dingetjes die ik nog had willen doen voor vertrek - maar niks belangrijks vergeten, geloof ik!). Koffers erin, naar SPL. Inchecken (64 kilo en ja, we moesten betalen...), en naar de koffiebar, waar we met de familie hadden afgesproken. Heel erg raar hoor, om daar zo te zitten. Maar goed om iedereen nog even te zien.
We zijn uitgeleide gedaan tot aan de paspoortcontrole, waar we nog even gegrinnikt hebben om Ilse, die meldde dat we haar jankmoment wel verpest hadden nu we weten dat Jaap over 10 dagen alweer naar Nederland moet . Een paar traantjes glinsterden er toch wel hier en daar...

Onderweg naar de gate gezellig nog wat mensen gezien en gedag gezegd, en aan de gate was het gezellig nog even babbelen met Dees en Sas. EN een heeeeeeeeel groot dank-je-wel aan Danielle Vermeulen, die ons vakkundig de ' bis' in geluld heeft . Afscheid van vriendinnetjes is ook best moeilijk hoor!! (KUS aan Dees!). Dees en Sas deden nog een leuk dansje in de gate tijdens de pushback – maar de kist draaide de andere kant op...terwijl wij met een glas champagne in de hand op 4 AC nog een paar traantjes wegveegden.
Wat een verschil maakt dat toch – we hebben zo lekker gezeten! En filmpjes gekeken, en een Y hapje was ook lekker, en de purser kwam nog even beleefd een praatje maken, hihi.

Aankomst in HKG was al een beetje alsof we thuiskwamen, we waren tenslotte in december 'net ' geweest, dus wisten de weg. In ' ons' appartementencomplex was het goed thuiskomen in ons tijdelijke huisje. (dat we in december hebben uitgezocht, we wisten dus precies waar we terecht kwamen en dat is wel heel prettig). Dutje, beetje uitpakken en 'savonds heerlijk geborreld en gegeten bij Felix (in het Peninsula), dat gaat onze verjaardagstraditie worden en tenslotte was Jaaps verjaardag nog niet met een etentje samen gevierd.
De dag daarop moest Jaap 'smiddags op kantoor zijn, ik was even mee, de mensen op kantoor weer even gezien, daarna de mannen serieus aan het werk en ik op pad om een belangrijke aankoop te doen: een Nespressomachine en een melkmonstertje natuurlijk, gelukkig had ik in dec de nespressowinkel al gevonden. Voelt meteen meer thuis, als je lekkere koffie kan maken!

'sAvonds met de mensen van kantoor gegeten, was een goed dagje. We hebben wel nog erg veel last van de jetlag, zijn op vreemde tijden hongerig en niet slaperig. Het weekend was dan ook lekker uitslapen, beetje de buurt verkennen, skypen met familie,eerste boodschapjes bij de supermarkt doen, lekker en goedkoop noedels eten en thuis uitpakken en lekker bankhangen. Ik heb inmiddels al een favoriet tv-kanaal: Discovery travel and living, de hele dag reis-en-kookprogramma's!!

Nu is het maandag en is Jaap voor het eerst echt naar kantoor. En ik ben benieuwd hoe het mij gaat bevallen, als niet werkende....