vrijdag 30 oktober 2009

Nieuw blog!

Ik ben een tweede blog begonnen!! Met meer recepten, reizen, boeken en ander leuks, in het Engels, mede op verzoek van mn internationale fans :-)

wees welkom @ Swans Place!

Edinburgh-Antarctica-Berlijn-Malediven-HongKong-Hanoi-enz PART II


Dat was me het maandje wel. Of twee maanden. We kwamen er gister achter dat we van de twee maanden die we inmiddels in ons nieuwe appartementje zitten - er zo'n twee weken daadwerkelijk zijn geweest. Maar goed dat we van reizen houden....! September bracht ons naar Nederland voor Jaaps werk, en ik bleef wat langer voor een tourtje Europa om vrienden en familie te zien. Eerst was daar Edinburgh, waar ik Evelyn heb onmoet, een geweldige oude dame die ik van mijn grote Antarctica-reis ken, die op dezelfde dag jarig is als ik en met wie ik met veel plezier bijna 4 dagen in prachtig weer in Edinburgh heb doorgebracht.



Daarna weer een paar dagen in Nederland (weer veeeeeeel te kort!)en vervolgens een weekend in Berlijn, alweer met prachtig weer, schitterende herfstkleuren en het grootste deel van de familie, ingevlogen uit Nederland, HongKong en Israel, bij elkaar. Erg leuk! Een etentje met vrienden van een vakantie van een aantal jaar geleden op de Malediven sloot het Berlijn-weekend op gepaste wijze af.

Met een korte tussenstop in eigen huis om mijn enorme hoeveelheid bagage in te pakken was het de volgende dag tijd om naar Parijs te vliegen (tsja, mn ticket was via Parijs, zonde om dan niet even te stoppen, nietwaar?!?!), waar ik met vriendinnetje Debbie twee superdagen heb doorgebracht vol lekker eten en ' lekkere' winkels. Rozensiroopje (ja, die ene, die die beroemde patissier ook gebruikt!) hier, chocolade gevuld met zoute caramel daar, een pateetje precies van die slager, citron presse in het cafe van de film Amelie, veel kleine taartjes en chocolaadjes, we hebben genoten, twee 'food' liefhebbers bij elkaar!

En daarna weer heerlijk terug naar HongKongHome en echtgenoot (die intussen nog even naar Shanghai was om met minister Eurlings te dineren!), die ik twee weken niet had gezien.

Maarja, een week thuis was wel weer lang genoeg en zo vlogen wij bijna 3 weken geleden naar Hanoi waar Jaap een week heeft gewerkt, en daarna door naar ergens aan de kust bij Hoi An waar we 10 dagen de batterij weer even lekker hebben opgeladen. Ik vond Vietnam weer heel erg leuk!

markt Hoi An


vissersbootjes China Beach


stadsbeelden Hoi An




Waterpoppentheater in Hanoi (filmpje met live muziek!)




Vandaag was het over met de pret. Ik moest de was doen :-)

zondag 18 oktober 2009

vandaag aan het strand.....


Na een week heel hard werken (voornamelijk door Jaap) waarbij het woensdagnacht half 4 was voor al het werk af was en er geslapen kon worden hebben wij ons even terug getrokken. In een heerlijk oord ergens aan het strand. Nu het weer nog....

dinsdag 13 oktober 2009

In Hanoi

Work in progress.



Op de markt.







In de keuken.


Na twee dagen lekker relaxen en lezen voor mij, en gister naar de markt met de kok en een kookcursusje in de keuken van ons hotel ben ik vandaag ook ingezet: we zijn hard aan het werk. Wel gezellig zo samen!

vrijdag 9 oktober 2009

Wat een weertje!

Het is ineens heerlijk hier!!

De ergste hitte is er af, de hoogste luchtvochtigheid is ook gezakt, ik kan weer een raam open zetten zonder dat de spiegels beslaan.
Grappig dat tussen de 25 en 30 graden ineens' heerlijk weer' is in plaats van "toch best heet".
En overdag kan met enige regelmaat de airco even uit. Stuk beter...!

Ik ben inmiddels alweer een week hier. En vecht nogsteeds met die stomme vermoeidheid die ik steeds als 'toetje' van de jetlag heb. Maar dat hoort er nou eenmaal bij, blijkbaar. Meneer Hubby heeft daar veel minder last van, of doet alsof, maar werkt hard en is ook moe. Gezellig bankhangen savonds dus!
Maar...we gaan er wat aan doen. Zondag vliegen we samen naar Hanoi in Vietnam, waar Jaap een hele week aan het werk zal zijn. En ik lekker bij het zwembad van het hotel kan liggen, en wat meer van de stad kan gaan zien, vorige keer waren we er maar kort. Na die week vliegen we door naar een veel te lekker oord ergens aan de kust, waar we een week lang plezierig niets gaan doen, behalve een stapel boeken weglezen en lekker bijkomen.
Van de 2 weken vakantie in Australie gaat dit jaar niets komen, maar in dit weekje hebben we enorm veel zin!

donderdag 1 oktober 2009

met Debbie in Parijs (more to come!)

Especially for all you C&Z-ers...guess where we are..!!!



Part of the bounty...


Please note the rose syrup!

(writing this while eating an olive-oil-and-vanilla macaron from Pierre Herme. The guy is a genius!)