donderdag 31 december 2009

2010, het begin

Het is tien voor tien smorgens, op 1 januari 2010. Wat een prachtig jaar hebben wij afgesloten.
Gisteravond hebben we heerlijk gefeest en gelachen en gegeten en afgeteld en geproost en gezongen en hier en daar zelfs gedanst. Hoedjes op, toeters erbij, champagne in de hand. Met de boys, op onze vaste stek, met uitzicht over 'onze' Victoria Harbour, in onze nieuwe stad.
2009 is goed voor ons geweest. De bruiloft, onze move naar Hongkong. Aftasten hoe het hier zou zijn, zowel zakelijk als privé. Ieder voor zich, maar vooral ook wij samen.
En het gaat goed! Jaap is als een vis in het water in zijn werk en komt dagelijks thuis met verhalen, bijna altijd met een lach en verwondering over hoe anders het zaken doen hier is.
Ik heb het voorlopig heerlijk naar mijn zin als niet-werkende en CEO van ons doen en laten.(noem dat maar niet werken!!) Ik heb nieuwe mensen ontmoet, ben begonnen met het schrijven van twee blogs, kom toe aan 'mickey'dingen als lezen, taartjes bakken, schrijven en reisburo spelen. En wie weet, in 2010 nou ook eens aan die yoga :-)
We genieten van de mogelijkheden die het leven hier biedt, de zakelijke reizen die we soms samen kunnen maken, de privéreizen naar prachtige plekjes, deze stad met z'n vele, vele gezichten en verleidingen, het lekkere eten :-) (variërend van de goedkope en heerlijke ' flied lice' om de hoek tot en met de sterrenrestaurants een hoek verder...!), en van het samen zijn. Gewoon lekker thuis, op de bank, dvdtje, bakkie, goed gesprek of lekker dollen - we passen.
En kijken er naar uit van 2010 een minstens zo goed, zij het misschien net 'effe' minder turbulent, jaar van te maken.

Vanuit HongKong wensen wij iedereen een heel goed 2010!

maandag 28 december 2009

De boys in HongKong

in het trammetje

kerstlunch op kantoor

uitleg over Jaaps werk

Jaap trots!

2e kerstdag naar buddah(kijk goed tussen de jongens door naar buiten)

3e kerstdag naar Lamma...

...for lunch

4e kerstdag boerenkool! (Thank you Ilse!)

dinsdag 22 december 2009

Kerstvakantie

Jaap en ik beiden weer thuis in ons gezellige HongKongKersthuisje, GeertJan en Jeroen zijn hier (de zoon van Jaap met een vriend), heel erg druk op straat, rijen voor de deuren van de luxewinkels (!), overal kerstversiering, het huisje ruikt lekker omdat ik een aanval van knusse bakkerigheid heb en er dus dagelijks wel wat lekkers in de oven staat, berichten en foto's van familie en vrienden met prachtige winterse sneeuwplaatjes (ik wil boerenkool!!!), leuke dingen doen met de jongens, Jaap ook wat meer thuis, he wat gezellig allemaal!!!

Fijne dagen voor iedereen!

donderdag 17 december 2009

Australie!!

Terwijl Jaap hard aan het werk is en van meeting naar meeting rent om al het werk in 4 dagen Apeldoorn gepropt te krijgen, ben ik een weekje in Australie!
Eerst 4 dagen in Nelson Bay, een slaperig kustplaatsje waar de dolfijnen en de haaien gezellig gezamelijk in de baai zwemmen. Vriendinnetje Debbie, de Australische die in Parijs woont, is hier op bezoek bij haar moeder - en we hebben gezellig geshopt,enorm bijgekletst, wijntourtje, gegeten en gezwommen - maar niet in t water als het bewolkt is want dan zijn de haaien er ook.
Gister ben ik in een minivliegtuig terug naar Sydney gevlogen om hier nog 3 dagen met mezelf op stap te gaan, shoppen, beetje cultuur, lekker eten en theater. Gisteravond ben ik naar de musical Mama Mia geweest - wat wordt je daar toch vrolijk van!
Vanavond staat musical 'Wicked' op het menu, en morgen...een kerstvoorstelling in the Sydney Opera House!!!




He, heerlijk.

dinsdag 1 december 2009

ja maar, wanneer dan?

Ik heb het me al vaker afgevraagd. Met name met oud en nieuw, als je je in een andere tijdszone bevindt dan thuis. Wanneer is het dan nieuwjaar? Als het middernacht is daar waar je bent? Of in Nederland? Of gewoon de hele tijd dat het 'ergens op de wereld' nieuwjaar is?
Kijk, dat dillema heb ik vandaag natuurlijk ook. Wanneer is een mens jarig? Was dat gister om middernacht in HongKong? Of pas 2 uur en 13 minuten geleden, toen het in Nederland 2 december werd? Ik ben tenslotte in Nederland geboren. Of ben je pas echt jarig als het je geboortetijd is geweest? Maar in welk land dan? Hihi. Wij zijn het vanaf middernacht hier al aan het vieren, met een drankje, kussen en k'dootjes. Of eigenlijk al langer, met koffie en appeltaart afgelopen zondag voor de nieuwe nederlandse vriendjes en vriendinnetjes, en alvast kaartjes en chatten van/met vriendinnen gister. Eigenlijk moet ik ook een balans gaan opmaken. Dat schijnt zo te horen als je 40 wordt. In het kort: Life is good.
En ik zeg: Happy New Year to me!