donderdag 23 juni 2011

dimsum donderdag



Typhoon-dreiging weer geweken, wasjes gedaan, koffertjes bijna ingepakt: gister was het weer eens tijd voor een ouderwetse dimsum-donderdag voor de dimsumdiva's.



Door werk, reizen en andere drukte was de traditie er een beetje uit. Dat hebben we gister goed gemaakt door dierenfiguurtjes te gaan dimsummen. Zo hebben we gesmuld van uiltjes(gevuld met custard), konijntjes(van purple sweet potato), krabbetjes(met groentetjes erin), olifanten(ik vond ze wat op ALF lijken, kennen jullie Alf nog?) (BBQ pork) en tijgertjes (garnalen en groenten).





Na de lunch nog even heerlijk keutel-de-keutel naar de Marks&Spencers, de leuk-geprijsde-cremmetjes-winkel, postkantoor, en een bakkie toe.

Gezellig!!

Update van de reisplannen: morgen naar Brisbane!

dinsdag 21 juni 2011

T3


Gister een T1, vandaag een T3, er is weer een typhoon in de buurt! Het is ongelooflijk slecht weer, met sterke windstoten en veel regen. Nou zijn wij als nederlanders wel wat gewend natuurlijk, maar de wind giert om ons gebouw, de regen wervelt tussen alles door, het is grijs en donker en doordat onze ramen niet niet helemaal lucht-dicht zijn fluit het hier binnen gezellig. Lampjes aan dan maar, appelmuffins bakken, het lijkt wel herfst!! Maar 't is gewoon rond de 30 graden en dus lekker klef. We hopen allemaal dat het slechte weer snel ophoudt, Ans & Chiel vliegen vrijdag, en wij zaterdag, en met een T8 (dat is de volgende stap en zou het kunnen worden als de typhoon intensiveert of van richting verandert en dichterbij komt) komt ook het vliegverkeer mogelijk tot stilstand. Volgens bovenstaand kaartje van de Hong Kongse weerdeskundigen zal het zover niet komen....

maandag 20 juni 2011

zaken doen

Of we binnenkort ook nog naar Vietnam moeten weten we nog niet, maar een zakelijk bezoek aan Australie kwam plots wel op. We plakken er (natuurlijk) het weekend aan vast. Dus eind deze week: op naar Brisbane!

zondag 19 juni 2011

een relaxed weekend

Na alle rarigheden van de voorgaande week was ik wel toe aan een gezellig weekend. En dat is goed gelukt! Vrijdag overdag eerst gezellig gelunched en bijgekletst met Rina, Loes en Ans. Rina is met haar gezin (man en 3 kinderen) bijna een jaar geleden in HongKong komen wonen, ook voor werk van haar man en via Ans heb ik haar ontmoet. Nu gaan we in verschillende samenstellingen af en toe shoppen, lunchen of aan de koffie en over twee weken met zn allen (Rina met gezin, Ans & Chiel, Jaap en ik)uit eten voordat iedereen weer over de aardbol uitzwermt.

Voor 's avonds had ik afgesproken met oud-collegaaatje-die-nu-vliegt Maaike, die(werkend) in HKG was en een vriendin had meegenomen. We hebben heerlijk sushi gegeten ergens in Causeway Bay,


en daarna aan de cocktails op het terras-with-a-view Sevva. Lekker bijgepraat en bijgeroddeld, erg gezellig!






Zaterdag was de uitslaap-en-bijkom-dag. Al maanden geleden had ik ergens gelezen dat 'men' zei dat de hamburger in de lobby van het Intercontinental Hotel (bij ons om de hoek) een van de beste hamburgers in HongKong is. Tsja, dat moest natuurlijk ook een keer onderzocht worden dus dat hebben wij zaterdagmiddag maar eens gedaan.




Het is jammer dat het decor van deze lobby zo vreselijk oldfashioned is - want de hamburger was inderdaad heel erg lekker - en ik heb nog nooit eerder mn blikje cola op deze manier geserveerd gekregen :-).




Een gezellig, niet al te hard, live muziekje erbij en natuurlijk een 'unbeatable' view!


Na ook nog een ernstig lekker toetje zijn wij in het spacemuseum naar een Imaxfilm over de Hubble-telescoop gegaan (die over vliegtuigen hadden we vorige week met GeertJan al gezien :-), nog even bij Ans & Chiel langs die voor ons iets bij de Ikea hadden meegenomen (en een bakkie natuurlijk)en hebben de avond tevreden op ons bankje doorgebracht, en de planning voor de komende weken doorgenomen.


Vandaag, vaderdag, begon met grote lol toen we dit sms-je binnenkregen....hahaha, wel lief, niet, van het management van ons gebouw!!


We hadden weer met Maaike en Martine afgesproken, deze keer mocht Jaap ook mee. Brunchen op het terras bij BLT, genieten van het uitzicht. Stralende zon, wel heet maar niet al te vochtig, klein briesje erbij..heerlijk! En een relaxte lunch was het. We hebben er van een uur of een tot half zes gezeten! Eerst brunchen, toen toetjes, koffie, en ach, we zaten zo lekker, toch ook nog maar een flesje wijn...



Zo horen weekenden te zijn!

dinsdag 14 juni 2011

rare week

En ik maar denken dat ik, als ik terug zou zijn uit NL, toe zou komen aan al die klusjes die er nog lagen "omdat het rustig zou zijn in juni".
Nou, vergeet het maar! De klussen stapelen zich op en ik ben druk(& druk geweest) met een hoop andere dingen de afgelopen twee weken.

Zo was er 'voor het laatst' lunchen in HongKong met vriendinnetje(en oud KLM-collega) Katrien uit Macau, die naar Sydney gaat verhuizen (ook erg leuk om daar te gaan lunchen natuurlijk, maar niet echt naast de deur).
Het hoort erbij, bij het leven in het buitenland, maar afscheid nemen is nooit leuk.



Zo stond GeertJan plots op de stoep en is de week met hem voorbij gevlogen met gezellige etentjes, leuke dingen doen, goede gesprekken, lekker lunchen en gisteravond met hem en Lot naar onze favoriete sushitent, voordat we hem weer naar t vliegveld hebben gebracht.





Zo was er twee keer raar/naar nieuws uit NL dat voor de nodige emoties heeft gezorgd.(en dan zit je toch wel ver weg)
Zo is Jaap zo ongelooflijk druk dat we blij waren elkaar even een uurtje te spreken toen hij gister wat eerder uit het werk kwam en Lot en GJ nog bij het zwembad lagen.

Zo is het daarbij ook nog eens behoorlijk heet en klef dus de behoefte om 'lekker naar buiten te gaan' is vrij klein!De Very hot weather warning hangt alweer de hele week in de lift.



En dan word ik moe. En onhandig. Laat dingen uit mn handen vallen, ga boodschappen doen zonder het net gemaakte lijstje, gooi sinaasappelsap inplaats van melk in de koffie. Mn hersenen doen het niet meer. En (en dat heb ik niet vaak, maar nu wel!) word ik vreselijk chagrijnig (zeg maar rustig: agressief :-) )van dingen waar ik toch helemaal niks aan kan doen, zoals heel langzame liften, voordringende chinezen en muziek in de mall waar de supermarkt is die ZO hard staat dat je elkaar niet eens kan verstaan.

Gelukkig is daar dan vriendin Ans op de 7e verdieping die altijd klaar staat met kopjes koffie, heel lief een leuk kookboek kado (ik ga er vandaag uit koken!) en goede ideeen als: 'tea-en in het Hyatt' of 'laten we naar de le-Creuset-winkel in Central gaan'.
Kijk, daar knappen we weer van op!!

woensdag 8 juni 2011

hier in HKG....

...is het bloody hot en vochtig (temp 33 graden, luchtvochtigheid 85-90 en gevoelstemp. rond de 40). M'n eyeliner verdampt ervan in zn verpakking, zag ik, de airco kan t niet altijd aan en lekt zo af en toe.
...Is GeertJan vanmiddag aangekomen voor een weekje! Gezellig!Hij belde maandagavond."of-ie misschien morgen in het vliegtuig mocht stappen". Tuurlijk!! Hij komt deels voor ons en deels voor goede vriendin Lot (dochter van vrienden van Jaap) die een studieproject van 6 weken in HKG doet. Gisteravond hebben Jaap en ik met Lotje gegeten, ook erg gezellig.
...werkt Jaap zich een slag in de rondte en eten we ook vanavond weer 'zakelijk'.
...moeten/mogen we mogelijk binnenkort voor zaken weer naar Vietnam.
...hebben we het dus gewoon weer lekker druk!

vrijdag 3 juni 2011

reizigersgedachten

dinsdagochtend, 'k heb nog de heeeeeeeeeeeele dag...
er ligt wel heel veel klaar om in te pakken. 1 koffertje maar vast doen dan.
Kwam de buurvrouw nou naar mij of ik naar haar voor de koffie?
-*-*-
koffiedrinken, bijpraten, gauw weer terug naar huis.
Lijstje erbij. Stekkers uit stopcontacten, koelkast leeghalen, laatste dingen weggooien. En oh ja, die koffers....
-*-*-
ben zo verstandig geweest de zooi naar beneden te halen en daar in te pakken. 't Past toch allemaal. Spullen in auto, laatste blik op 'eigen huis&tuin', deur op slot.
't Was weer heerlijk.
-*-*-
koffers ingechecked. Tax-free inkopen doen (Schiphol blijkt nogsteeds 't goedkoopst). Instappen, bijpraten met oud collega's aan de gate. Leuk. Je bent nooit helemaal weg daar.
-*-*-
polderbaantje. Tuurlijk. Zo wordt 40 min. vliegen vanzelf 1 1/2 uur. Kan mij t schelen, prachtig uitzicht over de binnenstad van Amsterdam.
Toch altijd even, heel even slikken om weer weg te gaan.
-*-*-
40 minuten verder, Parijs bij avondzon. Ik zie de Eiffeltoren, de Sacre Coeur. We landen. Parijs CDG, eindeloze gangen naar mn volgende gate. Ben 25 minuten onderweg. Moet door de paspoortcontrole. Waar ik heen ga, vraagt de vriendelijke meneer in het Frans, en ik antwoord, met enige trots: HongKong (of als je dat met een iets overdreven frans accent uitspreekt: Onke-Kongke).
-*-*-
ik zit in de lounge, wacht op mn vlucht. Zonsondergang, frans kaasje, wijntje. Zit het naar mn zin te hebben. Ben toch eigenlijk best een wereldwijf.
-*-*-
na een nacht vliegen wakker voor het ontbijt. Filmje erbij, beetje babbelen met de franse buurvrouw, die waarschjnlijk binnenkort met gezin naar HK verhuist. We dalen. Ik wijs aan: Kijk, daar kan je Disneyland zien en daar, achter de wolken zit de Big Buddha.
-*-*-
we landen, de deuren gaan open. Warm, vochtig. Snel en efficient met mn HK-ID electronisch langs de paspoortcontrole.
Drie koffers op mn karretje, snel richting uitgang.
Daar is Jaap. Hij kon op tijd weg uit zn meeting. Grote omarming, lacht om mn hoeveelheid bagage. We lopen naar de taxi's. De vochtige hitte verwelkomt me.

Ik ben weer thuis.