woensdag 20 juli 2011

vakantie


Vanaf morgen weer een lekker bijkomweekje in het watermeloensap, lemongrassthee, thai boxen, stretchen, yoga, zwemmen, voor-je-uitstaren en in-slaap-vallen-tijdens-de-massage oord.

Tot daarna!

maandag 18 juli 2011

Australie



We zijn alweer twee weken terug van een super leuke week in Australie. Natuurlijk is er hard gewerkt en goed vergaderd, maar daarnaast was er voldoende tijd voor leuke dingen.




Zondag overdag waren we naar een dierentuin met allerlei Australische dieren.
Kangaroos, uiteraard, die lui in het zonnetje lagen te loungen. Koala's, wat zijn die toch schattig, we hebben zeker een uur naar ze zitten kijken. Slangen, wombats, kookaburra-vogels, papagaaien, tasmanian devils...en het weer was ZO lekker! Zonnetje, graadje of 22, frisse lucht, heerlijk!!!




prachtig gekleurde vogels


Relaxte lifestyle....ook de uniformen komen met shorts!


Maandag, terwijl Jaap hard aan het werk was, heb ik gelunched met een food-blog-vriendin-die-ik-nog-nooit-gezien-had, Barbara. Erg leuk om elkaar zo in het 'echie' te ontmoeten!

Dinsdag was er tijd voor een stadswandeling (het door ons uitgezochte boottochtje ging uiteraard niet op deze dag wegens onderhoud aan het schip :-) ), het Maritiem Museum, en 'savonds diner bij Aria, van de aussie celebrity chef Matt Moran (die wij in HK op tv kunnen zien in de australische series van Masterchef).
Erg lekker en erg leuk!

Na het werk hebben we een auto gehuurd en zijn gaan rijden. Een van de lokale hoogtepunten onderweg: de avonturen van Gingerbread-man bij de gemberfabriek in Yandina - een prachtig voorbeeld van : hoe maak ik 'iets' (een park/attractie met een treintje, winkeltjes, een infocentrum EN de avonturen van Gingerbreadman, van he-le-maal niks :-)




De tocht naar het noorden bracht ons naar het prachtige Fraser Island - waarvan onderstaand een beeldverslag.

Fraser Island in Pictures

Nadat het serieuze deel van de week afgesloten was het tijd voor ons tochtje noordwaarts, via binnenwegen en de kust naar Noosa voor een nachtje slapen en lekkere strandwandelingen, en door naar 'swerelds grootste zandeiland (en prachtig natuurgebied) Fraser Island.

De boot naar Fraser Island - net Texel, maar dan anders!


met het 4WD-vehikel hobbel-de-hobbel door t regenwoud naar de beach...


...tevens highway (inclusief verkeersbord) en airport


Having fun!


Dingoes on the beach!


Wijntje, sunset...


en view from our room@sunrise


Ik zei toch: airport!


Fraser Island vanuit de lucht.

maandag 4 juli 2011

very hot



Het is weer heeeeeeeeeeeeeeeet in HongKong. 32,33, deze week dagen met 35 graden, lekker vochtig, zonnetje erbij, gevoelstemperatuur...juist ja, richting 40. Veel dus door de malls lopen in de airco als je ergens heen moet, of door de metro-tunnels, allemaal koeler dan gewoon op straat.

Jullie denken dat we overdrijven?
Zie hier hoe ook in huis de hitte toeslaat en het water en de eyeliner zo'n beetje onder je ogen verdampen...:-)