maandag 25 mei 2009

Geluk bij een ongeluk(je).

Het is toch maar fijn dat we in een ' serviced appartment' wonen. Niet alleen is het heeeeeeeeeeeeeerlijk om niet zelf te hoeven poetsen (we hebben, bijna net als in een hotel, elke dag een mevrouw die ons huisje schoonmaakt, en twee keer per week bedden verschoont, en eventueel nog afwast ook - maar dat doen we meestal zelf :-) ). Nee, het is vooral heel erg handig bij 'van die dingen' die nou eenmaal wel eens gebeuren in een huis.
Zoals een lekkage.

Vorige week waren we twee dagen in Vietnam voor Jaap's werk (daarover later meer). Bij het checken van de emails hoorde ik Jaap ineens zeggen ' oh jee'. Geen goede tekst.
We hadden mail van het management van ons appartementengebouw. Op 'onze' 12e verdieping was die middag een buis van de airconditioning gebarsten. IN ONS APPARTEMENT. Ze zijn er achter gekomen doordat er water onder onze deur door stroomde naar de andere appartementen op de gang.... Ze hebben de pijp meteen kunnen repareren en zijn daarna heel druk bezig geweest de boel hier op te ruimen. Alle kleding was uit onze kasten gehaald, een deel ervan moest naar de stomerij omdat het nat was geworden, en we konden zien dat ons hele huisje grondig was schoongemaakt: niks stond meer echt op zn plekje, boeken net anders in de kast, foto's op een andere plek enz.
Moet een nachtmerrie voor ze zijn geweest!! Aan de dames van de housekeeping merkte ik dat het inderdaad een flinke klus moest zijn geweest, iedereen vroeg bezorgd of alles wel in orde was.....Nou, JA!, bij ons wel...wij hebben gelukkig weinig van het waterballet gemerkt en er dus ook helemaal geen last van gehad, maar je zal toch thuis komen en het water staat tot je enkels...en dan proberen, in het chinees, om alles opgeruimd en opgeknapt te krijgen. Want er moet wel geschilderd worden in ons huisje, en de hele houten vloer moet eruit...vertoont aardig wat hobbels en bobbels - deuren lopen vast enzo.
Hoe en wanneer ze dat gaan doen weten we nog niet, maar we moeten waarschijnlijk een paar dagen ons appartement uit.
Misschien kunnen ze het komend weekend doen....

(het is weer een lang vrij weekend en wij gaan weer even'ergens'(Kota Kinabalu = Maleisisch Borneo) lekker op een strandje gaan liggen!)

2 opmerkingen:

 1. Pfff, vermoeiend allemaal. Dat reizen dan bedoel ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Mick,

  leuk om te horen dat je naar NL komt. We hebben hier plannen voor een bbq met de Snellianen. Stel dat we het op de 27ste juni doen. Ben je er dan bij? Andere opties zijn 19 of 26, maar dan ben je er natuurlijk net niet.....

  Lastig....

  Ik hoor het graag.

  Doei!

  Erwin

  BeantwoordenVerwijderen