vrijdag 30 oktober 2009

Edinburgh-Antarctica-Berlijn-Malediven-HongKong-Hanoi-enz PART II


Dat was me het maandje wel. Of twee maanden. We kwamen er gister achter dat we van de twee maanden die we inmiddels in ons nieuwe appartementje zitten - er zo'n twee weken daadwerkelijk zijn geweest. Maar goed dat we van reizen houden....! September bracht ons naar Nederland voor Jaaps werk, en ik bleef wat langer voor een tourtje Europa om vrienden en familie te zien. Eerst was daar Edinburgh, waar ik Evelyn heb onmoet, een geweldige oude dame die ik van mijn grote Antarctica-reis ken, die op dezelfde dag jarig is als ik en met wie ik met veel plezier bijna 4 dagen in prachtig weer in Edinburgh heb doorgebracht.Daarna weer een paar dagen in Nederland (weer veeeeeeel te kort!)en vervolgens een weekend in Berlijn, alweer met prachtig weer, schitterende herfstkleuren en het grootste deel van de familie, ingevlogen uit Nederland, HongKong en Israel, bij elkaar. Erg leuk! Een etentje met vrienden van een vakantie van een aantal jaar geleden op de Malediven sloot het Berlijn-weekend op gepaste wijze af.

Met een korte tussenstop in eigen huis om mijn enorme hoeveelheid bagage in te pakken was het de volgende dag tijd om naar Parijs te vliegen (tsja, mn ticket was via Parijs, zonde om dan niet even te stoppen, nietwaar?!?!), waar ik met vriendinnetje Debbie twee superdagen heb doorgebracht vol lekker eten en ' lekkere' winkels. Rozensiroopje (ja, die ene, die die beroemde patissier ook gebruikt!) hier, chocolade gevuld met zoute caramel daar, een pateetje precies van die slager, citron presse in het cafe van de film Amelie, veel kleine taartjes en chocolaadjes, we hebben genoten, twee 'food' liefhebbers bij elkaar!

En daarna weer heerlijk terug naar HongKongHome en echtgenoot (die intussen nog even naar Shanghai was om met minister Eurlings te dineren!), die ik twee weken niet had gezien.

Maarja, een week thuis was wel weer lang genoeg en zo vlogen wij bijna 3 weken geleden naar Hanoi waar Jaap een week heeft gewerkt, en daarna door naar ergens aan de kust bij Hoi An waar we 10 dagen de batterij weer even lekker hebben opgeladen. Ik vond Vietnam weer heel erg leuk!

markt Hoi An


vissersbootjes China Beach


stadsbeelden Hoi An
Waterpoppentheater in Hanoi (filmpje met live muziek!)
Vandaag was het over met de pret. Ik moest de was doen :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten