zondag 21 maart 2010

Japan I : OsakaIk ben er!!!!
Gister is Jaap vertrokken voor een zakenreis naar Kaapstad, Zuid Afrika. Meegaan was deze keer geen goed idee, dus heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om een lang gekoesterde reiswens van mezelf in vervulling te laten gaan: Ik ben in Japan!! Het is het seizoen van de Sakura, de kersenbloesems.
Op verschillende plekken in het land zijn de knoppen net open en begint een ongeveer twee-weekse periode waarin de bomen op z'n mooist zijn. Op andere plekken staan de knoppen op punt van uitkomen.
Aan de hand van deze data (wat je allemaal wel niet kan vinden op dat internet!) heb ik m'n tripje zorgvuldig gepland. Om het vervolgens weer helemaal om te moeten gooien omdat vluchten en hotels heel erg vol zaten! Het uiteindelijke plan: vliegen naar Osaka - 1 nacht Osaka - treinen naar Kyoto - 2 nachten Kyoto (bloesem nog in knop)- treinen met de Shinkansen (de beroemde bullettrain) naar Fukuoka - 2 nachten Fukuoka (bloesem op 14 maart open gegaan, verwachte beste bloeiperiode 22-29 maart, ik ben er 24 en 25!) en vanaf Fukuoka terug naar HongKong.

Zo ben ik dus vanmiddag aangekomen in Osaka. Boemeltje naar de stad,m'n hotel kunnen vinden, en lekker naar buiten, stuk lopen, leuke winkels in met allerlei uber-schattige dingetjes(nog niks gekocht maar dat komt nog wel!! ) en een heerlijk hapje gegeten in een tempura-restaurantje.
De mensen zijn aardig, en beginnen zomaar gesprekjes met me. Tot nu toe vind ik het erg leuk.


Dick Bruna ook in Osaka. Voelde me meteen thuis!


Tempura!


De Starbucks heeft hier'local and seasonal specialties': Sakura steamed cake! Zacht, zoetig en smaakt een beetje naar, uhm...bloemen?!

4 opmerkingen:

 1. Mickey geniet lekker van dit weekje Japan. En maak vooral veel foto's van de kersenbloesem in Fukuoka!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh Mickey wat gaaf! Ik ben wel een bietje jaloers hoor! En? Praten ze een beetje engels of zit je steevast met 'Point-it" in de hand? Elke dag schrijven hoor! Ik zit met smart te wachten op je volgende blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, eindelijk in Japan! Dat werd tijd. Geniet van de licht gekantelde werkelijkheid in het land waar alles net een beetje anders is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey, wat leuk dat je het zo naar je zin hebt! Ben wel een beetje jaloers....heerlijk zo'n nieuwe (voor jou, bedoel ik) cultuur.
  Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen