donderdag 3 november 2011

zussen in the city

De dames hebben een SUPER weekend gehad samen in HongKong! Het begon al goed op vrijdagmorgen, na het ophalen, kopje koffie thuis met Jaap en beetje opfrissen wandelden we over de boulevard naar een plek om te dimsummen, waar we zoveel bestelden dat we Ans hebben gebeld om te helpen opeten...
Daarna zijn we met de Starferry overgestoken en hebben we in Central in 'the Lanes' de eerste aankopen gedaan. 


Een kopje koffie, met taartjes, in the Cake Shop van the Mandarin Oriental hoorde er ook bij natuurlijk..!
'sAvonds hebben we het traditionele vrijdagavondsdiner bij BLT gedaan, gezellig met Ans en Chiel.
Naomi mocht het bed met mij delen maar koos voor de bank, zo kon ze lekker van het uitzicht genieten! Volgens mij heeft ze de halve nacht naar de lichtjes liggen kijken...Zaterdag hebben we smorgens lekker thuis ontbeten met verse croissantjes en veel koffie en bijbeppen op de bank. Daarna zijn we naar de Wong Tai Sin tempel gegaan, waar het altijd druk is met mensen die komen bidden, offeren en antwoorden op vragen krijgen. Een metrohalte verder ligt de Nan Lian Garden, een chinese tuin waar je heerlijk rustig doorheen kan wandelen.
Daarmee was het wel genoeg cultuur en besloten we op de terugweg uit te stappen in MongKok voor een broodnodig stukje Ladies Market. Naomi had tenslotte een boodschappenlijstje meegenomen...De avond hebben we doorgebracht bij 'de thai op het terras', en via de Starbucks op de boulevard liepen we terug naar huis. Daar liepen we Jos nog tegen het lijf. Gezellig, zo heeft Naomi een deel van de 'hongkongfamilie' ook leren kennen!

Zondagmorgen heeft Naomi een ochtendwandeling gemaakt en kwam weer met verse croissantjes terug, lekker! We zouden later die dag inchecken in het Peninsula maar wilden nog wel even iets 'echt Hongkongs' doen, dus weer op de Starferry naar Central, waar we een stukje ouderwetse 'wetmarket' gedaan hebben (onder de escalator), een heleboel dingen op straat niet hebben gegeten, maar wel een lekker broodje in the Landmark. En een paar winkeltjes, natuurlijk. Braaf niks gekocht (the Landmark is een hele chique mall...)

de solid blood congee hebben we maar over geslagen...!
En zondagmiddag.....was het tijd voor het Peninsula!!
Vroeger hebben onze ouders daar samen gelogeerd en hebben ons daar over verteld. Naomi is er ook een keer samen met pappa geweest, en ik een keer alleen (en een keer met Jaap). Nu Naomi in HongKong was was het dus een mooie gelegenheid voor de zussen om er een keer samen te logeren!
We hadden gekozen voor een kamer in de 'toren' met Harbour View. Die lichtjes he......Via email had ik al wat contact met ze gehad, of we misschien later konden uitchecken (zodat we langer van de kamer konden genieten!) en dat ons verblijf ' sentimental value' had - en dat we allebei eerder geweest waren.
Nou...dat kwartje is gevallen bij het Peninsula....we kregen me toch een upgrade.....echt ZO GAAF!! Niet te geloven, we kregen een suite op een hoek, met 3 kamers en uitzicht over 3 kanten HongKong.
Toen de bellboy die ons de kamer liet zien weg was moesten we even enorm springen en giechelen. Wat een kamer zeg!
We hebben meteen Jaap gebeld en hem uitgenodigd voor een borrel bij ons in de kamer om half 8, zodat we met een champagnetje in de hand van de lightshow konden genieten. Daarna buiten een hapje sushi met zn drieen, en gauw weer terug 'spelen' in onze kamer! Zwemmen in het prachtige zwembad beneden, 3x in bad in onze kamer, met bubbels (in bad en in het glas) en the view, filmpje kijken, heerlijk slapen (ik dan, Naomi heeft lichtjes liggen kijken), ontbijten, weer zwemmen, over de zaken des levens praten, in t zonnetje liggen, lekker drankje erbij, terug naar de kamer, weer in bad...leek wel vakantie!

slaapkamer-met-verrekijker

lekker...

room with a view!

bad'zaal'

Tegen drieen moesten we toch echt de kamer uit en zijn we nog maar eens naar een markt gegaan (maar eerst noedels en 'flied lice' eten), er waren nog wat wensen op de boodschappenlijst! Fa Yuen Street en nog een keer de Ladies bood uitkomst, en met goed gevulde tasjes kwamen we weer thuis.
En toen moest zussie alweer inpakken en omkleden...We hebben haar op Kowloon Station ingechecked, hebben in 't W-hotel nog gegeten en daarna is ze in de trein naaar de airport gestapt.


Wat een superweekend was dat!

1 opmerking:

  1. Klinkt goed, erg gezellig! Helemaal top The Peninsula hè?

    BeantwoordenVerwijderen