vrijdag 29 maart 2013

in and around Vancouver 1

 
 En toen was maart alweer bijna voorbij!

Morgen gaan we weer op reis, maar jullie hebben nog wat verhalen en plaatjes tegoed.

Na terugkeer in Vancouver in januari hebben we een aantal 'gewone' weken gehad. Gewoon lekker thuis zijn, Jaap gewoon aan het werk, en er was tijd om in de weekenden wat dingen in de omgeving te doen.
Het is tenslotte ook wel leuk om wat meer van deze prachtige omgeving te leren kennen.

Eén van de dingen die we zijn gaan doen, was een weekend naar Vancouver Island. Met het watervliegtuig! Dat klinkt en voelt enorm exotisch maar is hier een hele gewone manier van transport. In plaats van de ferry, zeg maar.
Zaterdagochtend checkten we in bij de terminal midden in de stad, aan het water. Wat een schattig luchthaventje. Daar zou ik wel willen werken. De zeehonden zwemmen er gewoon tussen de watervliegtuigjes.
De mist boven de Lions Gate Bridge zag er niet veelbelovend uit, en alle voorgaande vluchten waren al geannuleerd.

seaplanes, coal harbour

Uiteindelijk zijn we met een busje naar de voorstad Richmond gebracht, waarook de luchthaven is. En waar ook een watervliegtuigterminal (leuk woord, wordfeud anybody?) is. Daarvandaan konden we uiteindelijk vertrekken. Wel heel jammer dat we dus de stad niet vanuit de lucht hebben kunnen zien...maar de vlucht was er niet minder mooi om. Over alle groene eilandjes die voor de kust liggen vlogen we richting Victoria, de hoofdstad van Vancouver Island en ook de hoofdstad van de provincie BC.

laag vliegend naar Victoria
 


bagage in de drijvers!
 

Landen op het water is natuurlijk spectaculair en zo stonden we ineens midden in Victoria.
Eerst lekker lunchen, toen naar ons hotelletje, en lekker t stadje verkennen. Een heel schattig, Engels aandoend gezellig stadje. Fijne bakkers, fijne boekhandels.
De avondplannen werden snel omgegooid toen we zagen dat de James Bond film in Imax/3D draaide, in het museum, dus dat werd het nieuwe plan.

houses of parliament by night, Victoria

Het bleek het weekend van de veranderende plannen worden.
Zondag was het weer nog veel slechter dan zaterdag en het werd ons al vroeg op de dag duidelijk dat de watervliegtuigjes niet zouden gaan vliegen die dag. Omdat Jaap op maandag ochtend echt op kantoor moest zijn hebben we plan B uitgevoerd: onszelf op de helicopter geboekt ( ook in plaats van de ferry ;-) ). Maar daar was alleen nog 1 plek, om 6 uur. Die was dus voor Jaap. Ik kon standby op eentje eerder. Dus, gelunched, bagage zo omgepakt dat we allebei zowel naar huis konden als eventueel stranden, want met dit weer was niks zeker.

Wat later werden we gebeld. Ik kon niet mee, standby op die heli van 3 uur smiddags. Maar...ze had op de avondheli dan wel nog een plekje voor mij. Nou, ook goed, gaan we samen terug, wel zo gezellig.
Tevreden zaten wij met een lekker drankje in een ander, prachtig hotel. Terwijl het weer steeds slechter werd. En ja hoor....net toen wij hadden moeten afrekenen en richting helipoort gaan, werden we weer gebeld. Die laatste helicopter van de dag? Nou, die was ook geannuleerd, wegens ijsafzetting tijdens de vlucht....
Jaap en ik keken elkaar eens aan. Tsja.....Jaap grijnsde en ging zn afspraak voor de volgende ochtend afbellen. Ik grijnsde en ben naar de frontdesk gelopen, om een kamer voor ons te boeken.
En we hebben toch een gezellige, onverwacht vrije avond samen gehad! veel leuker dan Jaap achter de computer om de werkweek voor te bereiden!


 
De volgende ochtend hadden we om half negen een plekje op de heli. Nog stoerder bijna dan met te watervliegtuig. En middenin de stad geland, dus prachtig alles kunnen zien.

grijs en regenachtig Vancouver vanuit de lucht

Oh, en die ferry? Die bestaat natuurlijk ook. Maar dat is een tocht van ruim 4 uur met bus-boot-bus om weer naar Vancouver te komen. Leuk als dat t plan was, of een keer in de zomer met eigen auto..!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten