vrijdag 31 mei 2013

pastry class

 
 
 

 
Een groot voordeel van niet werken, naast de vrijheid hebben om met Jaap mee te reizen voor werk, is toekomen aan 'iets leuks leren'.
Ik heb in Vancouver een kookschool, of eigenlijk moet ik zeggen, bakschool, gevonden die erg leuke cursussen geeft.
In t Engels klinkt dat trouwens toch beter: pastry-school, bij het Pastry Training Centre of Vancouver.

 

Een duitse pastry-chef, die over de hele wereld in vijf sterren hotels gewerkt heeft en nu met gezin in Vancouver is neergestreken en zn eigen school heeft opgezet.


't Is een kleine lesruimte, met plek voor 12 studenten, en recept voor recept demonstreert hij eerst, en maken wij t daarna zelf. De resultaten gaan mee naar huis, en soms snoepen we er tijdens de cusus alvast wat van (sommige dingen kan je niet goed meenemen (IJS! Souffle's!) )Hij heeft 4 courses: Pastry, Bread, Chocolate, en Cake Decorating, elke course bestaat uit 8 of 10 cursussen, die je, nadat je de eerste hebt gedaan, verder in willekeurige volgorde kan doen. Voor mij natuurlijk superhandig, want zo kan ik lekker een cursus doen if and when ik in Vancouver ben. Ik heb inmiddels Pastry 1 gedaan, decoration 1 en voor juni staat brood 1 op het programma. Van de Pastry course heb ik inmiddels ook 2 en 3 gedaan, enne....yum!


 


Ik heb er enorm veel plezier in. Chef Marco weet, en vertelt, veel over ingredienten, materiaal, temperatuur van je spullen, het effect van wel of niet een keukenmachine, zelfrijzend bakmeel of heteluchtoven gebruiken. Het grappige is dat ik regelmatig een AHA! of OOOOH!!!! daarom dus!! moment heb.
En natuurlijk wordt je heel zen van het met de hand opkloppen van je eiwitten, liefst in een koperen kom, omdat je dan toch echt het beste resultaat krijgt....kortom: heerlijk!

zelf gemaakt! Bijenkorf - eat your heart out ;-)
 

2 opmerkingen:

  1. Wat heerlijk! En wat leuk dat je even een opfriscursus gaat doen straks in Hong Kong! De familie Hong zit er helemaal klaar voor! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohhh Mickey wat ziet dat er lekker uit! En wat ontzettend leuk om te doen. En natuurlijk dat je daar de kans voor hebt om te doen. Vind het van Katrien ook al zo geweldig dat ze veel zelf maakt.Moet eerlijk zeggen dat de periode dat ik in HKG woonde ook bitterballen gevuld speculaas banketstaven en kaaskoekjes zelf maakte maar nu ik allen ben hoeft dat niet meer.Veel plezier met de activiteiten!

    BeantwoordenVerwijderen