zaterdag 5 oktober 2013

tweede thuis

...of derde, als we nederland ook meetellen.

Ik kan er niks aan doen. Misschien ben ik in een vorig leven een chinees geweest. Maar ik ben in HongKong, en ik vind het er weer heeeeeeeerlijk!

We hadden weer een fijne planning deze maand.
We zouden namelijk op vakantie gaan. Je weet wel, zoiets als wat normale mensen doen. Twee weken wegstrepen in de agenda en vrijhouden. Om op vakantie te gaan. Gewoon, samen, op pad vanuit Vancouver. Naar Hawaii was het plan (5 uur vliegen). Of naar de USA, een roadtripje. Grand Canyon misschien.
Mijn intuitie zei me al nog maar even te wachten met iets boeken. En inderdaad....er diende zich een zakelijk noodzakelijke reis aan voor Jaap. Naar Australie. Precies die eerste twee weken van oktober. Dus flexibel als wij zijn, gooiden we de planning om en zouden dan in november met vakantie gaan. Gewoon, vanaf Vancouver....maar de ene week zakenreis werden er twee, toen drie, ach, als-ie er toch was...Ik zou niet mee gaan naar Australie deze keer.
Maarja, Jaap bleef wel erg lang weg. En moest toch al via HongKong vliegen om te komen waar hij in Australie moest zijn...dus een nieuw plan was snel gemaakt: Samen naar Hongkong vliegen, ik daar uitstappen, Jaap doorvliegen om te gaan werken. En dan als hij terug komt....hier in Azie op vakantie!


sushi time!


En zo ben ik dus in ons tweede, of derde, thuis. Voelt helemaal zo omdat we een appartementje gehuurd hebben in the Pinnacle....juist, daar waar we ruim twee jaar gewoond hebben! Heerlijk weer naar mn supermarktje, de vertrouwde winkeltjes en restaurantjes. En moeiteloos weer in het ritme vallen van leuke dingen met Ans (en Chiel) doen, lunchen, bakkie, wenkbrauwtjes mooi maken, 's avonds lekker bij hun eten en filmpje op de bank....ZO gezellig!!


mooie wenkbrauwtjes kopen 
Een date met een KLM collega die hier toevallig deze week was, m'n chinese vriendinnetjes zien,...echt heerlijk. Het is onderhand als ik hier kom net als in nederland: een hele planning om 'iedereen' gezellig even te zien!
De drie weken hier onderbreek ik komende week om een grote reis-wens in vervulling te laten gaan: ik vlieg voor een paar dagen naar Tokyo! Gewoon, alleen. Lekker op pad in een nieuwe stad die al lang op mijn verlanglijstje stond.
Daarna nog een paar dagen HongKong, en dan: naar ons favoriete hotel op Koh Samui...de eerste paar dagen MET Ans en Chiel!! Echt zo ontzettend leuk dat ze meegaan, we hebben er allemaal vreselijk veel zin in!

Thuis, dus...Do you think this milkpowder can do my laundry too?!
 

1 opmerking:

  1. Jaaaaaa!!! Wij vinden het ook super gezelli dat je er bent! Het is alsof je nooit bent weg geweest. Ik hoop maar dat Jaap nog vele lange zakenreisjes naar Australiƫ in het verschiet heeft ;-)

    BeantwoordenVerwijderen