donderdag 13 augustus 2009

Je kan de Muur op!


Vorige week moest Jaap werken in Beijing. Op een vrijdag. Dat betekende dat we er mooi een weekend van konden maken! Donderdagmiddag naar PEK vliegen, Jaap vrijdag werken en Mick wat winkelen. Ik ben in 2004 ook in Beijing geweest en wist dat ik naar de Silkmarket wilde. Flink afdingen, mooie sjaals gekocht. Maar wat is het er veranderd! De markt, die toen nog gewoon (zoals het hoort!) op straat was, was inmiddels ondergebracht in een zes (!) verdiepingen tellend gebouw. Gelukkig heb ik mn mooie pashmina-sjaals wel nog kunnen vinden.

's Middags heb ik me vermaakt met de vreemde, enge en interessante eet-dingen die ze op stokjes verkopen in de 'eetstraatjes'.(schorpioenen (levend), zeepaardjes, zeesterren, grote torren, maar ook in caramel gedoopt kleurrijk fruit en geroosterde mais).Vermaakt met ernaar te kijken, wel te verstaan...Vrijdagavond was er Peking-eend in een van de oudste restaurants in Beijing, waar oa Henry Kissinger en Fidel Castro ook hebben gegeten. Buiten stonden zeker 100 mensen in de rij om er ook te eten. (toch handig, zo'n kantoor ter plaatse die voor reserveringen zorgt en ons meeneemt!)
Zaterdag: tijd voor the great Wall!!

We zijn naar Mutianyu gereden, iets minder toeristisch dan Badaling waar je vanuit Beijing meestal naar toe gaat. Maar nog genoeg tshirtverkopers!! Met een kabelbaantje naar boven en daar een stuk lopen op DE Muur. Heel erg gaaf. Ook dit had ik al gedaan maar het is wel heel erg leuk om het met je lief te delen!
Zondag wilden we eigenlijk naar de Verboden Stad maar omdat het zomervakantie in China is was het bijna onmogelijk daar naar binnen te komen, twee uur in de rij alleen al voor de kaartjes...dat gaat op de lijst voor een volgend bezoek! We zijn in plaats daarvan naar Tiantan, de Tempel van de Hemel gegaan, gelegen in een prachtig park waar de chinezen aan het relaxen waren met spelletjes, dans en zang. Hele groepen mensen komen samen in de parken om chinese liedjes te zingen, liefst onder een grote poort want dat galmt zo lekker!
De tempelcomplexen zijn prachtig en weer heel anders dan wat we so far in HK gezien hebben.In de late middag terug gevlogen na een heel leuk weekend!

1 opmerking:

  1. BlueHost is ultimately the best hosting provider for any hosting services you require.

    BeantwoordenVerwijderen