donderdag 22 juli 2010

black rain

Gistermorgen nog typhoon signal 3. Gister rond het middaguur: signal 1. Gister tegen tweeën, met Ans in de taxi naar de Ikea, niet zoveel aan de hand, wat wind, wat nattig.
Gistermiddag 5 uur, terug in de taxi van de Ikea: Black Rain!!!!
Naast de typhoon, hot weather, cold weather en een heleboel andere warnings hebben we ook regen-warnings. Amber - Red - Black.
Ik had nog geen 'echte' Black Rain meegemaakt. Er viel gewoon een muur van water naar beneden en gelukkig kon de taxi zwemmen. Niet normaal, wat een nattigheid. Het hield in deze vorm aan tot een uur of zeven, inclusief onweer en bliksem. De tv vertelde mij dat delen van de New Territories waren ondergelopen en er waren flood-en-landslide-warnings.
Ik had telefonisch overleg met Jaap, want het was einde werkdag. Als baas moet hij, als de Black Rain (of typhoon 8) warning nog geldt, shelter bieden aan zijn werknemers, als het niet veilig is om naar huis te gaan. Zijn werknemers trokken zich echter nergens wat van aan en zijn gewoon naar huis gegaan. Jaap daarna dus ook :-)
Tegen zevenen was het ook weer een stuk normaler, wel nog nat en onweer, maar niet meer zo'n muur. Er was binnen twee uur meer dan 100 mm (10 cm!!!!) regen gevallen..!

En nu? Met wat bewolking, een enkel buitje en een temperatuur van zo'n 27 graden om half negen smorgens lijkt het een gewone HongKongse zomerdag te worden...

2 opmerkingen:

  1. Wat een regen he? Onbenullig gewoon. Ik denk dat we inderdaad in 3 dagen alle 'warnings' hebben gehad die er maar bestaan, hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en dat hebben wij weer allemaal gemist! Vorig jaar met T8 zat ik in Shanghai, en nu in NL...moet toch een keer dit rare weer bewust meemaken zou je zo zeggen :)

    BeantwoordenVerwijderen