vrijdag 2 december 2011

Reis 4

Verjaardag op zee.
De waarschuwingen die ze ons hadden gegeven vlak voordat we uit het ijs voeren, waren niet onterecht. MAN! Zo rustig als het op de heenweg was, zulke heftige twee dagen op zee hebben we net gehad. Je hebt niet alleen de 'swell' van de zee, maar daar boven op golven (ongeveer 5 meter), en wind.
Sneeuwstormen en 'gewoon'kloteweer, rondvliegende spullen door de cabine en wat mensen met blauwe plekken. De beweging van het schip was 3D, beetje als een rollercoaster, van links naar rechts (al vervelend genoeg), daarbij van voor naar achter, en van boven naar beneden (zoiets als luchtzakken in het vliegtuig). Da's best lastig lopen, eten en slapen. 
Ik dacht dat ik niet zeeziek was maar voelde me toch duidelijk beter als ik ging liggen. Niet misselijk, maar alsof er een vissekom in je hoofd zit, ik voelde echt alle bewegingen in mn hoofd, bah! dus veel op bed gelegen (en je vasthouden want je glijdt alle kanten op), en gister eind van de middag toch maar een pil erin en verdomd, dat hielp!

Want gister was ik natuurlijk de birthdaygirl!
Lieve familie en vriendjes en vriendinnetjes, dank voor al jullie emails, wat gezellig! Het begon al op de 30e binnen te druppelen en vanmorgen de laatsten, echt leuk!( ik zal iedereen persoonlijk mailen als ik weer in HK ben).
Op het schip hebben we het ook gevierd. Veronica had een tafel in de diningroom  voor ons 'gereserveerd' en 12 mensen met wie we het gezellig hebben uitgenodigd met ons te eten. De tafel wat gezellig versierd, iemand had 'happy birthday' muziek meegenomen, en ik ben verwend met een fles champagne, een goede ijs-muts (voor de volgende keer :-) ), een
pinguinarmbandje EN een landkaart van Antarctica waar iedereen iets liefs op heeft geschreven. En natuurlijk een taart als dessert van de crew! Toch heel feestelijk! Tijdens het eten was de zee ook heel vriendelijk iets rustiger, om vannacht weer vrolijk tekeer te gaan.(spierpijn!)
Maar vandaag dan eindelijk weer een echte (en de laatste) landing. Macquarie Island, sub-anarctisch, vlak onder Nieuw Zeeland. Een eiland met 4 soorten pinguins, vele seals en een wetenschappelijk onderzoeksstation.
Vanmorgen hebben we over een deel van het eiland gewandeld, het station gezien en vele elephant seals, en een deel van de pinguins.
Nu zijn we terug aan boord,hebben net gelunched en hebben vanmiddag een tweede landing op een strand met veel, veel pinguins (twee of drie soorten). Dat soort momenten zijn goud waard, ik ga proberen een rustig plekje te vinden en lekker te genieten van de omgeving. Dat het helemaal grijs is van de mist is helemaal niet erg (meestal regent het hier, of kan je helemaal niet landen). Dat in-en-uit de zodiak komen weer lastig is wegens de swell, ook niet.
Laatste momenten hier, morgen nog een zodiak cruise, en dan weer open zee voor 2 1/2 dag (yey...not!). 
Ongelooflijk hoe snel de tijd is gegaan...

Sent to you over a satellite phone using GMN's XGate software.
Please be kind and keep your replies short

2 opmerkingen:

 1. Mickey, bedankt voor prachtige berichten van de laatste weken. Natuurlijk ook nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  Groetjes, Fiona

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hieperdepiep hoera! (3x)
  Dank je voor je mooie verhaaltjes uit het diepe Zuiden. Het enthousiasme was voelbaar, de kou en het licht bijna.
  Hier is overigens nog een boektip voor je:
  http://www.brainpickings.org/index.php/2011/12/07/the-lost-photographs-of-captain-scott/

  Happy landings!

  BeantwoordenVerwijderen