maandag 23 april 2012

werkplek

Jaaps werk brengt ons toch maar op leuke plekken...De afgelopen twee weken hebben wij in Australie doorgebracht.
Jaap had een week lang een conferentie in Adelaide en we hebben er een paar dagen vooraf aan vast kunnen plakken. Erg leuke dagen!

Tweede paasdag kwamen we aan en hebben we 'savonds gegeten bij Judy en Greg, die uit mijn kook-forum-netwerk komen. Ik had hen al twee keer eerder ontmoet, een keer in New York en een keer in Parijs bij Debbie. Nu dan heerlijk gegeten bij hun thuis in een van Adelaide's suburbs. Judy heeft een online kookboekenwinkel en haar voorraad staat gewoon in huis...paradijs dus!De volgende twee dagen hebben Jaap en ik op Kangaroo Island doorgebracht. Ik was daar 12 jaar geleden al eens geweest en wilde er graag met Jaap nog eens heen. Prachtige natuur, heerlijk gegeten en we sliepen in een lodge met prachtig uitzicht over de Southern Ocean. Tourtjes van het hotel brachten ons naar de Remarkable Rocks, langs kangaroes, koala's en het strand met de zeeleeuwen, waar toen, ooit, mijn Antarctica-droom is ontstaan.


Na Kangaroo Island reden we de Barossa vallei in, een van Australie's grootste wijngebieden waar veel van de wijnen vandaan komen die we in NL (en eigenlijk ook in Vancouver, en in HK) in de supermarkt tegen komen (oa Hardey's, Jacobs Creek, Penfolds). Het was het begin van de herfst, net na de druivenpluk en de kleuren waren prachtig - net als het weer, een echte Indian Summer met heldere, warme, zomerse dagen en 'savonds veel koeler en oneindig veel sterren aan de hemel.
Hier hebben we in een schattig huisje, cottage, gelogeerd, tussen de wijngaarden, met een meertje met eenden en roeiboot voor de deur, een barbeque (Jaap heeft voor me gekookt!), een koelkast gevuld met lekkere dingen voor het ontbijt. Heerlijk relaxte dagen, rond gereden door het wijngebied, lekkere kaasjes en hapjes hier en daar gekocht, rondgesnuffeld in tweedehands boekenwinkels (en goeie dingen gevonden), een rondleiding bij Seppeltsfield Winery, en heerlijk gelunched bij Maggie Beer.
Maggie Beer maakt allemaal lekkere producten, heeft een kookprogramma en schrijft kookboeken, en verkoopt die in haar farmhouse-shop - zo'n beetje in the middle of nowhere in de Barossa. Alweer zo'n paradijsje....tijdens de cooking-demonstration vroegen ze om assistentie...and guess who got to cook?!? ME!!! ZO leuk! gewoon in de set van het kookprogramma 'the cook and the chef', echt heeeeeel gaaf! ik was in foodie-heaven ;-)


Zaterdag moesten we ons huisje verlaten. Het was tijd voor werk. Gelukkig vonden de eerste twee dagen werk ook nog plaats in de Barossa-vallei, en we verhuisden naar het Novotel naast de winery Jacob's Creek - waar we de eersten van de zakenrelaties ontmoetten. De dames en heren hebben tussen het vele heerlijke eten begeleid door de lekkerste Barossa-wijnen alvast veel voorbereidend werk verricht en tevreden toog iedereen maandagavond terug naar Adelaide, waar de rest van de week het congres was. 'sAvonds waren er informele borrels en meer en minder officele etentjes, waar ik aan heb deelgenomen, en tegelijk enorm veel geleerd heb van het soort werk dat Klein, het zusterbedrijf waarvoor wij naar Vancouver gaan, doet. Heel interessant! 
Overdag heb ik Adelaide 'gedaan', lekker rondgelopen, koffie op terrasjes, gewinkeld, de Central Market, een tourtje in de omgeving, kookboeken gekocht en gewoon genoten van een paar relaxte dagen. Jaap zal vaker voor klanten naar Australie moeten, en daar heb ik he-le-maal geen bezwaar tegen...ik ga graag weer mee!

2 opmerkingen:

  1. Oh wat ziet het er ge-wel-dig uit!!! Super! Geen wonder dat je er zo ontspannen uitzag gisteren! ;-) Vond het gezellig dat jullie er waren XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hee Mickey. Super mooi is het daar. Kan me voorstellen dat jullie genoten hebben van die paar dagen samen.
    Groetjes van de hele familie Grolle

    BeantwoordenVerwijderen