woensdag 10 november 2010

op naar de volgende twee jaar

Maandag konden wij onze nieuwe visa ophalen. Een jaar geleden hebben wij onze HongKong ID kaart gekregen, als temporary residents, met een visum voor een jaar. Jaap een werkvisum, ik en 'dependant' visum. Daarmee mag ik wel werken (als ik zou willen :-) ), maar het betekent dat mijn verblijf afhankelijk is van Jaaps werk.
Dependant. Hhhmmm. Niet echt een woord dat bij mij past!Onze verlenging is voor twee jaar afgegeven en hoewel ik officieel natuurlijk gewoon nogsteeds 'dependant' ben staat dit niet meer op mijn visum!
Met een 2-jaarsvisum voor HK kunnen we proberen een jaarvisum voor China te krijgen (of dat lukt is de vraag), wat m.n. voor Jaaps werk veel handiger is dan steeds een visum voor 1 of 2 keer, of, als je mazzel hebt, voor een half jaar. (maar dat kan alleen als je HK visum langer dan dat geldig is).
Onze handige HK ID cards zijn geweldig bij het reizen, nooit meer in de rij hier voor de paspoortcontroles en papiertjes invullen, maar gewoon met je kaartje en je duimafdruk het land in en uit.(dat maakt, samen met de efficientie op de HongKongse luchthaven, dat we vaak 20 minuten na landing, inclusief bagage al in de taxi zitten! 20 minuten!! Dan ben je op Schiphol t vliegtuig nog niet eens uit!)

Kortom: van de HK overheid mogen we blijven. Van onszelf ook. Je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt, zakelijk gezien, maar wat ons betreft: wij zijn hier nog niet klaar. Niet klaar met genieten van de stad. Niet klaar met zakelijke successen en verbazingen. Niet klaar met reizen in Azie, met het heerlijke eten, met 'die gekke chinezen', met ons uitzicht, met het 'nieuwe' dat ons leven hier met zich mee brengt.

Wij blijven nog even!

1 opmerking: