maandag 29 november 2010

a very special birthday-dinnerVroeger heb ik altijd geleerd dat je je verjaardag niet voor de dag zelf zou mogen vieren. Tegenwoordig maak ik graag uitzonderingen.
Deze uitzondering in het bijzonder! Giseravond zijn Jaap en ik, 'alvast voor mijn verjaardag', uit eten geweest. Want dat is inmiddels ook traditie, voor onze verjaardagen ergens heel leuk en goed uit eten. De afgelopen twee jaar was dat bij Felix in het Peninsula Hotel, dit jaar kwam er iets anders voorbij. Er was een speciaal truffeldiner bij SPOON, (and oh, I love truffles!)een van onze andere favoriete heel, heel goede en mooie restaurants. Dit diner was speciaal samengesteld door Alain Ducasse himself (vroeger topchef, inmiddels staat hij zelf niet meer in de keuken maar is businessman, eigenaar en slimme marketingman van zijn eigen imperium waar o.a ook het restaurant in de Eiffeltoren toe behoort. En dus Spoon ook).Mijn liefde voor 'fine dining' is ontstaan toen mijn zusje en ik, vroeger, toen we er 'groot genoeg' voor waren, een keer mee mochten met onze ouders en hun vrienden, die zo eens in de zoveel tijd met elkaar uit eten gingen. Onze eerste keer was bij restaurant 'de Watergeus' in Noorden.(weet je nog zus? Die artisjok als borrelhapje en het uitzicht over het water?) Ik denk dat ik een jaar of 13 was. Het heeft enorme indruk op me gemaakt toen en ik was voorgoed verliefd op lekker eten, verwend en verrast worden door smaken en combinaties.


Wij hebben gisteravond dan ook weer genoten van het heerlijke eten,de truffels, de bijzondere wijnen die erbij geschonken werden, en kennis en het enthousiasme van de franse sommelier.

Aan tafel werd de truffel over het Bresse-kippetje geschaafd...
Ik vroeg of mijnheer Ducasse er zelf was. Dat was op dat moment niet zo, hij was net weg, was maar kort in HongKong, had een cameraploeg van de franse televisie mee en was op pad. Maar misschien zou hij er later op de avond nog even zijn.
Wij vermoeden dat zijn bezoek hier iets te maken zou kunnen hebben met het bekend maken deze week van de Michelinsterren in HK voor 2011.We zaten na het dessert (met felicitaties en een kaarsje :-) ) heerlijk na te tafelen toen ik in mijn ooghoek een camera zag...en daarna, jawel, Alain Ducasse!!

Helemaal leuk werd het natuurlijk toen hij even naar onze tafel kwam voor een handje en, oh hoe fout maar hoe leuk, een foto.Ach, ik vergelijk het maar met mensen die helemaal uit hun dak gaan voor hun favoriete sporter :-)

Onze avond en mijn B-day dinner was er in elk geval weer een om te herinneren!

5 opmerkingen:

 1. Oh Mickey wat GAAAFFFF!!! Heb je nog een handtekening gekregen in je kookboek? En die foto maken hoort erbij in HK. Je bent gewoon goed geïntegreerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hihi, nee, heb geen kookboek van hem en vond 't een beetje raar om te vragen of-ie mn Nigella-tje wilde tekenen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé Mickey, dan is ouder worden helemaal niet erg hé! Gewoon in een woord... GENIETEN!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel bijzonder diner. Nog een fijne verjaardagsweek!
  Groetjes,
  Frances

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi mickey, ook een verjaardag heeft voorspel nodig! Aan de foto's te zien hebben jullie volop genoten. Van harte gefeliciteerd en op naar nieuwe hoogtepunten! Knuffels, erwin

  BeantwoordenVerwijderen