vrijdag 26 augustus 2011

leuke dingen

Het lijkt alsof ik niet zoveel te vertellen heb, de afgelopen weken. Weinig geblogd, wel veel leuke dingen gedaan!

Met Lody, Ans, Chiel en Jos een dagje relaxen op Cheung Chau, waar sommige mensen zeer sportief zijn geweest (niet ik!) op surfplanken en kajaks (niet Jaap :-) ) en we lekker relaxed op een strandtent-achtig terras hebben gezeten.Met Loes, Ans en Lody naar Shenzen om lekker goedkoop veel leuks in te slaan 'voor weinig', veel flodderjurkjes en gympjes en tasjes en 'dingetjes', haartroepjes in de 2 yuan en 10 yuan winkeltjes (alles kost 20/90 cent in die winkels...!)En niet te vergeten de (illegale) DVD's. Vorige keer nog gewoon in een winkeltje op straatniveau gekocht, deze keer stonden daar alleen maar chinese films. Toen wij naar Engelse dvd's vroegen zei de dame: come, come! En bracht ons dieper het gebouw in, met de lift naar de 6e verdieping, langs alle voetmassagesalons, achterafgangetje (doodlopend) in, secret klopje op de muur, secret klopje op de deur, deur open, gordijn door...dvd - paradise!!(voor 50 tot 90 cent per dvd...) haha, blijft leuk, China, met z'n copy-spullen. Wij zijn in elk geval goed geslaagd en hebben gelukkig ook een dvd-speler die alle rommel die we erin stoppen gewoon afspeelt!

de KFC in Shenzen hebben we overgeslagen - we hebben heerlijk bij de McDonalds gelunched, de oudste/eerste in China. Wel jammer dat dat zo duur is...we hebben we 6 (ZES!)euro uit moeten geven voor 4 (VIER!!) double cheeseburger menu's...!


Naar de Ladies Market (want er was nog niet genoeg geshopt).

Lunchje hier, bakkie daar, gezellig met zn allen uit eten voor Lody's verjaardag op een van de laatste dagen dat zij hier was.

Met Jaap naar een voorstelling van the HongKong Ballet, die het Zwanemeer dansten. Prachtig, met een groot live orkest, maar wel even wennen, zo'n Chinese prins Siegfried!


Hapje eten met Ans&Chiel en Joke&Haiwen uit Guangzhou, die we 'kennen' via het blog dat zij schrijft. Zo gaat dat in expatland - je googelt wat, komt een leuk blog tegen van iemand die min of meer in de buurt woont, reageert eens, drinkt een keer koffie als Joke in HK is (Guangzhou is een uur per trein van hier, in China)en deze week dus een etentje met zn zessen. Leuk. We zullen ze de komende maanden wel meer gaan zien omdat Joke 7 maanden zwanger is en haar kindje hier in HK gaat krijgen.

Gister gezellig gelunched met Rina en Loes, en spontaan besloten om zondag met zn allen (Rina's hele gezin van 5, Ans&Chiel en wij)te gaan eten, gaat dat eindelijk eens lukken! Dat proberen we al een paar maanden te plannen maar sommige mensen (ehm, wij) moesten weleens afzeggen omdat ze weer op reis waren..

Tussendoor waren er ook nog zakelijkheden die aandacht nodig hadden, en ben ik uitgebreid bezig met voorbereidingen voor mijn reis, waarover later meer.

Voorlopig is het nu lekker weekend!

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk om al die gezellige dingen op een rijtje te zien staan!
    Never a dull moment ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou zeg dat en wat heerlijk dat ik er van een hele boel getuige mocht zijn. Ik vond het ook SUPER LEUK met jullie.

    X Lody

    BeantwoordenVerwijderen