donderdag 1 september 2011

ice, ice, baby


Een paar jaar geleden heb ik op Discovery Channel een reportage gezien over de Ice-Carvers van Harbin, China. Ieder jaar wordt daar een groot Ice and Snowfestival gehouden in de winter. Uit de hele wereld komen ice-carvers om uit enorme blokken ijs de mooiste dingen te beeldhouwen. Een hele stad gebouwd van ijs. En sinds ik die reportage gezien heb is het een van mijn reiswensen om daar eens heen te gaan. Wonend in HongKong is dat niet eens een geheel onhaalbare wens - hoewel toch nog een pittige onderneming om in een uurtje of 9 via Beijing naar Harbin te komen (heb t natuurlijk wel allemaal al eens uitgezocht).

Soms worden de dingen je iets makkelijker gemaakt. De ice-sculptures van Harbin staan deze zomer 'gewooon' in Macau!! In 't Venetian hotel - wat op zich al een spektakel is om te bezoeken.
Gister togen Ans en ik dus naar Macau. Om Ice World te bezoeken. En om Ans een stukje Macau te laten zien dat ze nog niet zo goed kende. (wat? ik ken in deze regionen iets beter dan zij?! let's go!)

We hebben onszelf lekker luxe op de premier class op de jetfoil getracteerd.
Ans is niet heel erg dol op varen, dus wilden we het schommelen zoveel mogelijk vermijden. Wisten wij veel dat hierbij heerlijk de VIP-treatment hoorde van een vertreklounge met leren banken, ontbijtje aan boord, als eerste aan boord mogen...hihi, daar kunnen de dames wel aan wennen!
Eenmaal in Macau begonnen we in Coloane.

Ik vind Coloane echt zo schattig, het is een slaperig minidorp en oh zo portugees. We hebben heerlijk door het dorp geslenterd, verborgen tempeltjes gevonden, en wilden daarna lunchen bij mijn favoriete lunchtentje: Lord Stowe (die van de eggtarts!). Helaas,dicht voor verbouwing...Gelukkig zit de bakkerij van Lord Stowe iets verderop en konden we wel een doosje eggtarts (pasteis de nata, in t portugees) kopen om mee naar huis te nemen.

Next stop: the Venetian!
Ans was hier nog nooit geweest en keek haar ogen uit. Het is dan ook wel zo'n gigantisch groot gebouw - en ZO over the top! Maar wel heel gaaf om te zien. Eerst lunchen op een terrasje (nouja, binnen dus, in the Venetian...), daarna op wandeltocht naar het doel van onze excursie: de Fun Ice World.
We kregen een grote winterjas, en sokken en schoenen te leen. En dat bleek geen overbodige luxe...door een grote, zware deur liepen we de vriezer in. KOUD!!! LEKKER!!!! Buiten 35+, binnen min 12 graden.
En wat gaaaaaaaf!!!
Prachtige beelden, de Tempel of Heaven uit Beijing stond er, de Taj Mahal, Eiffeltoren, de Big Ben, het Collosseum, een caroussel, een ijsbar, een glijbaan..(waar we natuurlijk vanaf moesten. En dat ging onverwacht hard. grote lol natuurlijk!).
Oh wat gaaf om die beelden allemaal te zien en er doorheen te lopen.
Tsja, nu wil ik natuurlijk helemaal naar Harbin, om het daar in het echt te zien....


Hierna zijn we om te ontdooien nog maar een beetje gaan winkelen in 'Venetie' en kwamen we het cafe van lord Stowe tegen waar we heerlijk koffie met eggtarts gedaan hebben.
Om vervolgens te concluderen dat we het beiden wel goed vonden zo en dat we wel naar huis wilden. Voordat je dan bij de uitgang bent heb je natuurlijk de halve Mall weer gehad...


Deze keer op de gewone ferry (katamaran), bij zeer rustige zee terug naar HongKong gevaren en savonds bij het uitwisselen van de foto's en het vertellen aan onze hubbys nagenieten van een waanzinnig leuke dag!

4 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit Mickey, alvast een kleine voorbereiding op je grote reis straks??

    XX Lody

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's. Dat moet wel een super leuke dag geweest zijn!

    Groetjes, Fiona

    BeantwoordenVerwijderen