zaterdag 22 oktober 2011

Vancouver

Precies een week geleden kwamen we terug uit Vancouver.

Een met spoed ingelast bezoekje van nog net geen week, omdat Jaap toch aanwezig moest zijn bij de meetings die daar zouden plaats vinden. Eigenlijk zou hij pas in november voor t eerst gaan, en dan wij samen in januari. Maarja, als het dan toch ingepast wordt...ga ik graag mee natuurlijk!
We zijn er inmiddels aan gewend dat de dingen hier van dag tot dag kunnen veranderden en hadden er ook wel veel zin in: onze nieuwe stad een beetje gaan verkennen.

Dus vrolijk mikten wij onze toilettassen weer in de koffer en vlogen op vrijdagavond laat richting Canada. Dertien uur vliegen, en dan op vrijdagavond vroeger dan we uit HongKong vertrokken aankomen...recept voor total confusion. 15 Uur is het tijdsverschil, 15 uur vroeger, dus vergeleken bij HongKong is het er eigenlijk altijd gister!

koffie!

We hadden 2 1/2 dag samen om een beetje bij te komen en wat van de stad te zien. Dat bijkomen was wel nodig, we hebben 's nachts vooral heel veel gekletst, tv gekeken, sudoko's gedaan en gelezen. En overdag waren we vooral moe..Maar toch hebben we lekker door de stad gewandeld, koffie gedronken in een van de vele koffiehuizen (Vancouver is een echte koffiestad), een citytourtje gemaakt om wat meer van de stad te zien, gewandeld door Gastown, een stuk van de stad dat er gezellig 'oud' uitziet.

stoomklok in Gastown

We zijn met een piepklein ferrybootje 't water overgestoken naar Granville Island, een schiereiland aan de zuidkant van de stad waar zich vele leuke winkeltjes, artgalleries, straat-artiesten en een ge-wel-dige markt bevinden. Het was prachtig herfstweer die dag dus we hebben ook lekker op een muurtje bij een jachthaven een uur in het zonnetje gezeten, onze druiven van de markt gegeten en over de toekomst gefilosofeerd.Het is een ruime, rustige stad, met een prettige sfeer, relaxed, een beetje artistiek. Meestal hoef je maar drie, vier blokken verder te lopen om weer water of de bergen te zien. Je voelt en ruikt de frisse lucht, je bent zelfs midden in de stad omringd, in de verte, door de natuur. Er zijn stranden aan de rand van de stad, er zijn jachthavens, bootjes, en watervliegtuigen. Je hoeft inderdaad niet ver te rijden om helemaal 'buiten' te zijn.


strand 15 min lopen van midden-in-de-stad

En zelfs het stuk 'downtown' is heel open en relaxed en, tsja, rustig! En niet zo heel groot, wat maakt dat je makkelijk overal heen kan lopen, of een stukje de bus nemen.
Onze eerste indruk is zeker positief!

Na de daagjes samen moest Jaap natuurlijk naar kantoor, kennis maken met de mensen met wie hij straks zal gaan werken.
Ik heb intussen de basis gelegd voor ons sociale leven daar, minstens zo belangrijk, door met vrienden te gaan lunchen die ik van een van mijn reizen ken. Het is toch zo leuk om dat soort dingen te kunnen doen, in een nog wildvreemde stad lekker met mensen te gaan lunchen die je kent en die mij ook alvast wat ins en outs van Vancouver konden vertellen. Zo weet ik nu precies in welke delen van de stad het meer regent en waar minder...!


stad vanaf 't water

vismarkt - vers van de boot!

fish and chips (in een stoommandje, yeah!)
De overige twee dagen die Jaap heeft gewerkt heb ik lekker door de stad geslenterd, koffie gedronken, uitgebreid gebeld met andere vrienden die in Alberta wonen, een halve dag in de boekhandel doorgebracht (zo lekker) en 'savonds waren er zakelijke etentjes.

Al met al was het heel leuk en heel goed om samen de stad alvast eens gezien te hebben. Het was een goed teken dat ik na 6 dagen eigenlijk helemaal nog niet weg wilde...

4 opmerkingen:

 1. Wat een mooie stad! Ja, snel op huizenjacht dus.

  Succes, Fiona

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee Mickey,
  Wat geweldig dat jullie het er zo naar de zin hadden. De start is gemaakt. Nu maar afwachten hoe het verder loopt. Wordt vervolgd dus. Maar eerst nog Antartica, toch ????
  Knuffel, Rina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om plaatjes te zien die bij je verhalen passen! Ik zeg, zoek een leuk huis MET logeerkamer! Zeker weten dat ik langskom!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Laat even weten wanneer je weer in vancouver bent dan kunnen we misschien even lunchen! groetjes inez

  BeantwoordenVerwijderen