zaterdag 8 oktober 2011

toekomstplannen/kopie nieuwsbrief

Een paar dagen geleden hebben wij onze familie en vrienden onderstaande nieuwbrief gestuurd. Vol met leuke en goede plannen voor de komende maanden. Mogelijk hebben we iemand gemist die wel het blog leest. Vandaar ook hier: ons Canada-nieuws!

Wij zijn nu in Vancouver en de eerste indruk is: wat is het hier rustig! (hihi, logisch, alles is rustig vergeleken bij HongKong...).
We zijn erg benieuwd wat de komende dagen ons hier gaat brengen!

*****************************************************************
Lieve familie en vrienden,
Ons mail-archief vertelt dat onze laatste nieuwsbrief dateert van juni 2010.....geen nieuws in de tussentijd? Niet echt.

Wij hebben onze draai hier goed gevonden en genieten nogsteeds van ons drukke leven, dat inmiddels niet meer 'nieuw' voelt.

We zijn gewend aan de taal en de cultuur, de hitte en de hoge vochtigheidsgraad, de af en toe langskomende orkanen, en ook dit leventje wordt dus een routine. Het komt nogsteeds af en toe voor dat Jaap onverwacht op reis moet en we drie dagen later in een vliegtuig zitten, we vinden ons kleine appartementje helemaal niet meer zo klein, we weten de weg naar bioscoop en theater.

We hebben hier inmiddels een kleine maar gezellige vrienden-en-kennissenkring met wie we regelmatig een hapje eten of er op uit trekken in de weekenden, met wie er dan ook op dat moment in HongKong is, want ook bij hun is het vele reizen dagelijkse kost.

Maar nu zijn er veranderingen op komst. We weten nog niet precies hoe het er uit gaat zien en wanneer het allemaal gaat plaats vinden, maar de kans is heel groot dat wij in de loop van volgend jaar gaan verhuizen.

Naar weer een andere kant van de wereld. Je kent dat wel, als je met elkaar praat over wat je 'best nog zou willen doen' kwam bij ons vaak op: een paar jaar werken en wonen in de VS of Groot Brittannie, of zoiets. Nou, we hebben 'zoiets' gevonden: Canada!

In Vancouver zit een van de zusterbedrijven van Hitt Hongkong.

Daar is een nieuwe directeur nodig en daarvoor hebben ze Jaap gevraagd. Het probleem is natuurlijk dat HongKong ook niet zomaar stuurloos achter kan blijven.

Voorlopig is daarom de volgende oplossing bedacht: in de komende maanden (waarschijnlijk een half jaar, maar dat kan veranderen) gaat Jaap een aantal keer naar Vancouver om daar te kijken en te assisteren. In deze periode gaat er gezocht worden naar een mogelijke opvolger in HongKong. Als die gevonden is, en ingewerkt, en wij onze visa voor Canada in orde hebben, zullen wij naar Vancouver verhuizen.

Het is echter ook nog mogelijk dat er voor Vancouver in de tussentijd een andere oplossing wordt gevonden, en dan blijven wij in HongKong. Die kans is echter kleiner dan het eerste scenario.

Er staan ons dus een paar zeer drukke maanden te wachten, met veel heen-en-weer vliegen tussen Canada en HongKong. De frequentie daarvan moet nog bepaald worden. (maar we denken zelf dat het zo'n 2 of 3 weken Canada per 2 maanden zal worden). Intussen gaat het drukke, zakelijke leven in Hongkong ook gewoon door en zijn er ook hier voldoende dingen die Jaaps aandacht nodig hebben. Grote uitdagingen dus! We hebben er beiden wel veel zin in en zijn benieuwd naar hoe dit zich zal ontwikkelen.

Beide opties zijn goed voor ons: Canada biedt weer veel nieuws, een heel andere werk-en leefomgeving, frisse lucht en natuur, maar in Azie zijn we nog lang niet uitgekeken en hier blijven is dus zeker geen straf.

Deze informatie is allemaal nog redelijk 'vers' en in ontwikkeling. Het kan best zijn dat we jullie over twee maanden weer nieuwe, andere dingen kunnen berichten, maar dit is hoe het er nu voor staat en hoe de komende maanden voor ons er uit gaan zien!

Tot zover het nieuws uit HongKong.

Wij gaan onze koffers weer klaarleggen, want de eerst trip naar vancouver staat voor a.s vrijdag op het programma.
Veel liefs voor iedereen!

3 opmerkingen:

 1. Spannend! Ben erg benieuwd naar jullie verhalen! Eindelijk zien we elkaar volgende week dan weer! Dikke knuf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het een mooie ontwikkeling en Hong Kong is zo te lezen zeker nog niet weg. Je moet gewoon maar denken dat de Stille Oceaan de vijver in jullie achtertuin is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee Mickey,

  Hoe was Vancouver?

  BeantwoordenVerwijderen