vrijdag 21 oktober 2011

vrijdag

Wat een heerlijke dag gister.

De hele week is soort van in een roes aan me voorbij getrokken. De jetlagroes. Die van om 10 uur uitgeput naar bed gaan, en om half een 's nachts klaarwakker weer op. De hele week heb ik de zon op zien komen. De hele week heb ik woorden verkeerd gezegd, en op rare tijden gegeten. Een paar keer hebben Ans (die net terug is uit Nederland en net zo duf is als ik ) en ik heel gezellig op de bank gezeten, geen idee voor hoelang. Of ergens een bakkie gedaan, boodschapje, lekker bijpraten. We kunnen ons er alleen weinig van herinneren.
Zo'n week dus.

Gister was het geweldig weer. Zulke dagen zijn zeldzaam in HongKong. Warm zonnetje, verkoelend windje. Graadje of 27. NIET KLEF! Ramen-open-weer. Of in het geval van gister: 'de-hele-dag-op-een-terrasje-weer'.


We zouden gezellig gaan lunchen met Joke, die nu in HK is en volgende week gaat bevallen. Lekker op het terras bij Al Molo, aan de haven. Haiwen, haar man kwam mee voor een bakkie, Chiel kwam even lunchen, de dames deden t wat rustiger aan en waren lang nadat de heren weer verdwenen waren nog lekker aan de babbel, de koffie en de toetjes. En toen werd het plan geboren: we kunnen ook gewoon blijven zitten tot het tijd is voor t diner...! Die badkamer schoonmaken kan morgen ook nog wel.
Eigenlijk waren ze vol. Maar na wat voorzichtig aandringen en nadat ze in de gaten kregen dat we toch echt, heus, de hele middag op hun terras gingen doorbrengen konden we ons tafeltje lekker houden. Gniffel, grijns. Nog maar een bakkie dan, en een fles water, later een glaasje wijn.
Tegen vieren was het voor Joke & buik genoeg, en is zij terug gegaan naar hun appartement.Ans en ik hebben onze mannen laten weten waar ze ons konden vinden.

De zon zakte, prachtig gouden licht.De eerste lichtjes van de skyline gingen aan.


En tegen zevenen waren we weer compleet en hebben we lekker gegeten en met zn vieren bijgepraat.


Wat een HEERLIJK dagje!!

Oh, en die badkamer? Daar gaan we vandaag nog eens rustig over nadenken. 't Is namelijk weer prachtig weer...

1 opmerking:

  1. Ik ben nog rozig van die heerlijke middag/avond! Was super gezellig hè!

    BeantwoordenVerwijderen