dinsdag 24 november 2009

Ochtendritueel

Ik geniet er elke dag weer van. Het ochtendritueel.

Samen opstaan, Jaap zich klaarmaken voor werk en ik zorg voor een ontbijtje.(met zelfgebouwde cruesli, hoe huiselijk!) Even rustig zitten, soms komen tot het gesprek waar de hersenen de avond ervoor te moe voor waren.
Jaap vertrekt naar kantoor en ik heb de dag voor mezelf. En die begint, oh zo luxe, met een uurtje in mn hoekje op de bank en CSI New York kijken. Met een kopje 'vieze thee'*. Wat een luxe!! En wat een verschil met toen ik nog werkte, zeker met de beginjaren waarin ik heel veel vroege diensten heb gelopen, omdat ik savonds nog allemaal dingen deed.
Nee, dit is een stuk beter!
Soms wordt het ochtendritueel ietwat verstoord.
Dan is de CSI een herhaling....


* 'vieze' thee...Je kent ze vast, die zakjes met allerlei verschillende oploskoffies. Hier verkopen ze ook oplosthee. Met suiker en melk. Ik had het al in de supermarkt gezien toen we hier een jaar geleden huisjes keken en het moest natuurlijk geproefd worden. Dus heb ik, in onze eerste week, doosje gekocht. Met zakjes erin, gevuld met een poedertje, dat, gemengd met heet water, een kop 'milktea' wordt. Mijn antwoord op de vraag van Jaap : "is het wat?" was: Ja..'t is vies, maar toch ook lekker.(sterk, zoet, en met een bepaald smaakje waarvan ik me herinner dat ik het als kind echt niet lekker vond, de smaak van houdbare melk)
Zo komt de vieze thee aan zn naam. En wij aan onze eigen taal samen. En ik aan mn kopje lekkere vieze thee...

2 opmerkingen: