vrijdag 22 oktober 2010

weer thuis

Na een voorspoedige vlucht en bumpy landing wegens de naderende typhoon ben ik weer thuis in HongKong.
Stand by voor verhalen en foto's van 3 heerlijke weken in NL en omstreken.
Maar eerst moet ik dit eens gaan uitpakken en opruimen...
NB: minimaal 1 koffer zit vol met Sint-en-kerstkadootjes voor kantoor en bestellingen voor vrienden hier! Nee, heus, ik heb zelf echt 'maar' twee koffers vol meegenomen :-)

De ziekekipperigheid lijkt beter te gaan. Huisarts was tevreden met uitslagen van foto en bloed, en de medicijnen hebben hun werk gedaan. Ik 'piep' bijna niet meer.
Te vroeg juichen doe ik echter nog niet. Er is nog een restje hoest en gister leek ik ook weer verkouden. Paar weken niet vliegen en de HongKongse regelmaat zullen vast gaan helpen!

Ondanks, of misschien wel dankzij, de naderende 'severe typhoon' is het prima weer. Wel erg grijs, maar het is maar 25 graden. Een luchtvochtigheid van 65% maakt dat de ramen lekker open kunnen.
Boodschappen in huis (je weet t toch maar nooit met zo'n typhoon), wasje in het masjien, vanavond samen op onze favoriete 'weekend-inluid-plek' eten, het is lekker om ook hier weer thuis te zijn.

4 opmerkingen:

 1. Fijn om weer wat van je te lezen. Welkom thuis.
  Ik vraag me alleen nog af wat je met het tellen van de flessen water?! (Blog Ans)bedoelt. Komt er - zelfs bij jullie - geen drinkbaar water uit de kraan?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai Fiona, nee, het water is wel veilig om te drinken, maar, typhoon of geen typhoon, erg vies. Daarom drinken we water uit flessen.(sorry, afvalberg!) En daarvan wil je voldoende in huis hebben! Overigens is de storm gelukkig afgebogen en hebben we er geen of nauwelijks last meer van. HongKong kan z'n zandzakken weer opruimen, tot de volgende zich aankondigt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He Mickey,
  We vroegen ons nog af of je kon wegkomen uit Parijs. Want je weet wel, dat een vliegtuig niet vliegt zonder brandstof. Goed te horen dat je heel bent aangekomen. Succes met de tyfoon.
  Groetjes,
  Alied & Remco
  Soon to live in Canada

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Alied&Remco: deze keer vloog ik gelukkig rechtstreeks vanuit Amsterdam, had mn ticket wijselijk NIET veranderd!

  BeantwoordenVerwijderen