woensdag 6 oktober 2010

de kip en het eendagsgriepje

Er was eens.....een meisje in HongKong die op een dag zich niet helemaal lekker voelde toen ze wakker werd. De buurvrouw stelde haar gerust, het was een eendagsgriepje, dat rondwaarde in HongKong en de volgende dag zou het een stuk beter gaan.
Haar man noemde haar liefkozend 'zieke kip'.

Dat is inmiddels twee maanden geleden....en het kipje is nogsteeds niet helemaal de oude! Na de Amerikaanse antibiotica ging het een heel stuk beter en dacht ze echt dat het wel zou slijten. Het leek ook een tijd echt wel wat minder te worden, dat hoesten. Tot het ongeveer een week geleden weer erger werd en ze bij elk trapje weer enorm moest hijgen en hoesten. 'Het slijt wel' bleek niet helemaal op te gaan! Het zou ook kunnen dat al die vliegtuigen waar ze in heeft gezeten niet geheel bevorderlijk zijn geweest:-)
De nederlandse huisarts heeft gister eens naar het kipje gekeken, en de longetjes beklopt en beluisterd. Geconstateerd dat ze piept en hoest en kraakt. En kortdaat een behandeling voorgesteld die goed zou kunnen werken. Omdat het nooit helemaal duidelijk is wat deze klachten veroorzaakt is er meteen een alternatief plan opgesteld dat we volgende week in werking stellen als 't na deze week pillen, sprayen en puffen niet beter of beter genoeg is. Ook is de kip een half litertje bloed armer om verborgen gebreken op te sporen.
Kipje is blij met kortdate aanpak en reageert vooralsnog goed op de pillen: er is meer lucht en beter geslapen, en dat voelt meteen een stuk beter!
Wij houden u op de hoogte en hopen maar dat we volgende week kunnen berichten:
ze leefde nog lang en gelukkig en zonder te hoesten...:-)

4 opmerkingen:

 1. Jemig! Wat een toestand! Knap maar snel op, tok tok! XX san

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met een bloedonderzoek blijft er niets verborgen! Rond blijven lopen als "een kip zonder kop" is ook niet verstandig. Komt vast goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zielig kipje, zorg je wel goed voor jezelf!! We denken aan je en hopen dat je snel weer rond kunt scharrelen zonder klachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah gossie!! Hoop dat je nu gauw de oude wordt! Vanavond lekker met de kippen op stok...

  BeantwoordenVerwijderen