woensdag 15 augustus 2012

We doen gewoon nóg zo'n weekje!


De afgelopen week was ongeveer net zo'n gekkenhuis als die daarvoor.

Zondag kwamen Sacha en Ilse aan - heerlijk om elkaar weer te zien en te knuffelen! We hebben ze naar het hotel gebracht en savonds gezellig met elkaar gegeten.

jaaaaaaaa! Daar zijn ze!Maandag ochtend kwam ik er achter dat ik mijn gloednieuwe betaalpasje de dag ervoor had laten liggen in een van de winkels waar we nog 'even snel' langs waren voordat we de kinderen van de luchthaven gingen halen. Zucht, eerst dus terug om 'm op te halen. (half uur rijden, one way... ) Hij lag keurig op me te wachten bij de klantenservice en na mn ID gecontroleerd te hebben kreeg ik 'm weer mee. Teken dat het misschien een beetje druk is allemaal? Nouja, geen tijd om over na te denken - we gingen naar het nieuwe huis om schoon te maken! Heel lief hebben Ilse en Sacha aangeboden om te helpen en met zn vieren hebben we toch heel wat kastjes 'eigen' gemaakt. En natuurlijk weer lekker gegeten na afloop! Jaap was ook vrij omdat het een public holiday was.
Dinsdag ochtend moesten we naar het douane kantoor om onze container in te klaren. Paklijsten mee, douane papieren van de verhuizer, we werden eens bekeken, de mevrouw wilde weten wat dat eigenlijk betekende, dat er op de lijst wel 7 keer "basket with stuffs" stond, en wat dat "stuffs" dan wel niet was. Toen we dat naar tevredenheid beantwoord hadden, en haar hadden verzekerd dat we geen melk - gevogelte - en - vleesproducten hadden ingevoerd, kregen we de benodigde stempels en konden we de verhuizer het 'all clear' sein geven. Kom maar op met die container! Uitladen, morgen!!
'sMiddags moest Jaap aan het werk en heb ik in het huisje nog gepoetst en bedacht waar alle spulletjes misschien wel konden staan.

Woensdag: Let's move in some "stuffs'! Om half negen stond er een vrachtwagen voor de deur van Plaza del Mar, met daarop onze container. In HongKong hadden we de container niet gezien, omdat de spullen in een warehouse over geladen zijn van vrachtwagen in container. De deuren gingen open en dat ding (een 20-voets) was echt tot de laatste centimeter volgestopt met al onze 130 stuks...3 mannen rolden kalmpjes wat kleden uit in huis en droegen, sjouwden en tilden zo alle spullen er in. Ik streepte de genummerde dozen af op een lijst en riep waar ik welke doos wilde hebben.
Ondertussen begon ik in de keuken vast met het uitpakken van wat dozen en alles maar willekeurig in kasten te zetten. Organiseren wat precies waar komt te staan komt later wel!
Later kwamen ook Ilse en Sacha helpen, en werd ook onze terrasbank afgeleverd.


voor de laatste keer helemaal leeg


goh, onze HK stoeltjes staan hier echt leuk!


Kasten werden in elkaar gezet, de verhuizers pakten ook doos, na doos, na doos uit en om vijf uur trokken ze de deur achter zich dicht. slechts 11 dozen nog niet uitgepakt, voornamelijk met boeken. Die krijgen later hun plekje, als we weten waar we welke kasten neer gaan zetten.
We hebben vast wat geschoven met spullen maar weten nog niet precies waar we alles willen hebben. Sommige dingen pasten perfect in ons HongKongse appartementje, maar hebben hier hun plekje nog niet gevonden, zijn niet goed van maat, materiaal, of kleur. Toch staan de meeste dingen hier opvallend goed! (en is het appartement met spullen erin lang zo groot niet als ik dacht...)

Donderdag: Jaap moest de hele dag en avond werken, en ik heb wat winkels afgestruind voor wat gezellige dingetjes voor in huis (maar nog niet geslaagd) en ben weer terug gegaan om nog meer uit-en-op te ruimen. En heb thuis, in het 'oude' huis, eens even lekker voor me uit zitten staren...

Vrijdag: Ik vroeg het net aan Jaap, we weten 't niet eens meer maar Jaap heeft gewerkt en ik heb geruimd, gepoetst en gezocht naar dingen die we nodig hebben voor het huis, zoals bijv een koelkast. En 's avonds heerlijk, leuk, lekker en  luxe in een franse tent gegeten met de geweldige naam 'le crocodille', met de kids uiteraard!

Zaterdag: 'sochtends op pad voor het huis, en smiddags met Sacha en Ilse op pad: hun campertje ophalen! We hadden het helemaal bedacht, camper kon op de parkeerplaats van ons nieuwe huis staan, wij met elkaar nog een keer uit eten, en zondag zouden ze op pad. Was het plan.
En toen kregen ze hun  camper 'tje'....WAT een joekel!!echt een gaaf ding, maar ZO groot...Ilse en Sacha hebben het hele ding uitgelegd gekregen van de campermeneer, Jaap en Ilse hebben samen een stuk gereden en even geoefend en toen hebben we het hele programma maar opgegooid: Jaap bleef buiten de stad, op een parkeerplaats bij een macD. en Home Depot, bij de camper, en ik reed met de kinderen terug naar hun hotel, waar zij hebben ingepakt, nog wat laatste inkopen hebben gedaan, en daarna weer terug naar Jaap en de camper. Ze zijn diezelfde avond nog gaan rijden en wij zijn uitgeput terug naar de stad gegaan en ons bed in gedoken.

camper'tje'!En toen werd het zondag. We hadden goede plannen voor het huisje.
Maar eerst even de huurauto aftanken en inleveren, bij ons om de hoek in een stadskantoor. Maar waaaaaar waren die ver#$%e sleutels?!?
Het hele huis en de hele (eigen) auto afgezocht, Niets. Zelfs niet in de koelkast, waar ik meestal terug vind wat ik kwijt ben. De kinderen waren inmiddels niet meer bereikbaar, dus checken of de sleutels misschien in de camper uit een zak waren gevallen kon ook niet...dus moesten we toch echt opbiechten aan Hertz dat we ze kwijt waren! Voor t gemak krijg je namelijk ook de reservesleutel mee...


Het schijnt vaker te gebeuren. Het was een voorgeprogrammeerde optie, bij de sprekende computer! Een heel vriendelijke meneer stond ons te woord, nadat hij als eerste vroeg ' are you safe?'. Heel goed! En binnen een uur stond er een sleepwagen voor de deur en werd onze arme huurtuut weggesleept, uit een hele lage parkeergarage, arme wegsleepmeneer - die overigens ook al zo kalm en vriendelijk was, dat begint echt op te vallen.We konden er inmiddels om lachen - dit was echt even een teken dat het allemaal een beetje druk is!!

En deze week? Jaap is twee dagen op reis en een dag op kantoor, verder vrij om ons nieuwe huisje woonklaar te krijgen. Een nieuwe koelkast is gekocht en wordt morgen afgeleverd (er zit een heel kleintje in de verder grote en prima keuken), de meubels die we hebben staan voorlopig op een werkbare plek en zullen later mogelijk vervangen worden door beter passend/kleurend/functioneler, TV en internet zijn aangesloten, morgen komen de schoorstenveger en de timmerman om onze niet passende kledingkasten passend te zagen, en we gaan proberen t weekend over te gaan.
Mocht dat niet lukken: niet erg, we hebben ons tijdelijke ding nog tot het einde van de maand, maar nu het op Beach Avenue echt wat begint te lijken krijgen we ook zin om er echt te gaan wonen en van dat geweldige terras te gaan genieten...


1 opmerking:

  1. Oh meid wat een geweldig huis!! En dat balkon met die fantastische loungebank erop! Ja zeker, dat had ik toch even gauw gezien ;-)) Je eetkamersetje komt veel beter uit dan in HK! Kon ik maar even binnen lopen...Je gaat een geweldige tijd tegemoet daar op Beach road! Hele dikke knuf aan Jaap en aan jou natuurlijk. SMAK!!!

    BeantwoordenVerwijderen