zondag 5 augustus 2012

Rollercoaster


pffff, WAT een week!

Na de eerste week Vanvouver te hebben doorgebracht in een waas van jetlag, komende reizen plannen en 'dingen-lezen-die-we-allemaal-moeten-regelen', volgden het whale-watch-weekend en de  huisjes-kijken-maandag.
Onze eerst huizenjacht hier. Vier appartementen gezien, en tsja, de eerste, dat was t eigenlijk wel echt he-le-maal...Omdat we de dag daarna op reis gingen hebben we snel gehandeld, dachten we, en de application ingestuurd. Je geeft hier met een soort sollicitatieformulier aan dat je in het huis geïnteresseerd bent, met een bedrag wat je aan huur wil betalen erbij (en je bent wel op de hoogte van wat ze willen hebben, maar er kan onderhandeld of overboden worden), en dan hoop je dat de eigenaar van het appartement je hebben wil.
We boden een twee jaar contract (1 jaar is normaal) en iets hoger dan de gevraagde huurprijs...maar helaas, er waren al kijkers die voor ons geboden hadden en zij hebben het huis gekregen.
SH**!
Dat invullen van zo'n formulier is ook niet even ' zomaar', ze willen bankstatements,  referenties met telefoonnummers, social security nummers, huidige en vorige werkgevers met adres en telefoonnummer, huidige en vorige adres met foonnummer van de landlord..(hallo Henderson ;-)  ) nog net niet je schoenmaat, maar zie dat allemaal maar even snel tussen half 5 smiddags en einde werkdag voor elkaar te krijgen.....flinke stress dus eventjes, maar zonder resultaat en daar baalde ik eigenlijk flink van!

Vorige week dinsdag (we hebben het over de laatste week van juli) vlogen we naar San Diego voor zaken (precies, ik had al tien dagen niet in een vliegtuig gezeten, hoog tijd dus weer!).
Jaap had een congres en ik had tijd voor de stad, heb heerlijk geshopt, gegeten bij (yes! love it!) de Cheesecake Factory en heb een dag doorgebracht op het vliegdekschip-museum. Very TopGun!!

Vorige week vrijdag vlogen we weer naar huis en zaterdag was het tijd voor de volgende missies: auto's kijken.
't Bleek een goed moment, zo aan het einde van de maand, en na wat proefritten en auto's vergelijken hebben we er zondag eentje gekocht. Die vervolgens wegens datzelfde einde van de maand, meteen maandag of dinsdag afgeleverd moest worden.
Moesten we wel nog 'effe' dat rijbewijs regelen, ja....

Maandag: hollen, vliegen, Jaap allemaal afspraken op werk die hij niet kon afzeggen, maar, gelukt met het rijbewijs, en daarna samen door naar kantoor, want oh ja, we hadden ook nog een afspraak met een verzekeringsmeneer. (die weer niks met de auto te maken heeft, maar met healthcare, dat moest eigenlijk een beetje ook nog!).

Dinsdag: weer huisjes kijken. Niets in dezelfde buurt als 'perfect house #1'. Weer  drie appartementen gezien, twee mogelijken, een die t niet zou worden. Wijs na vorige week, en met een beetje druk op de ketel omdat EN onze makelaar daarna met vakantie ging, EN wij snel iets willen hebben omdat de container inmiddels gearriveerd is, EN de verhuizer zo'n zes keer per dag aan de telefoon hangt om te vragen of we al een aflever adres hebben, al iets weten, moet t anders naar de opslag, ja, nee, een dagje nog bedenktijd, dat kon wel, EN omdat we gewoon toe zijn aan een eigen plek, EN omdat als we t rond half augustus niet voor elkaar hebben het pas oktober wordt wegens al het reizen in september...hebben we maar een bod uitgebracht op een van de geziene huisjes, waar we t nog niet 100% over eens waren omdat t appartement heel gaaf is, maar de locatie wat minder. Ach, konden ons altijd nog terug trekken als we ons zouden bedenken.
't is dinsdagmiddag, rond enen als we dit besluiten.
Zetten t even van ons af, want: auto halen! Verzekering regelen! Leuk! Besluiten in de garage er toch nog een of andere coating op te laten doen. Zucht, vanavond dan nogmaals terug om m dan echt op te halen. Intussen weer samen naar kantoor, Jaap meetings, ik op internet naar andere beschikbare huisjes nog zoeken. Ik voel 'm nog niet, dit appartement. Misschien toch die andere die wel leuk was?
Na t werk: terug naar de autodealer. Nu krijgen we 'm echt mee.
Thuis: bericht dat de verhuurder ons bod heeft geaccepteerd! WHAT!! We hebben het dus, dit appartement, en of we 't morgen rond kunnen maken want dan is het 1 augustus...

Maarja...we, ik, waren er nog eigenlijk niet helemaal over uit of dit t nou wel was. Vooral omdat ik t gevoel heb dat ik wat ' leven' in de buurt wil hebben. Goede supermarkt, winkeltjes en koffietentjes op loopafstand...ik wil wel in de STAD wonen! En voor mn gevoel had dit dat niet. 't Is er wel maar net effe te ver lopen om 'even' te doen. En waar je dan terecht komt heeft een beetje 'vergane glorie-badplaats' uitstraling. Vonden we. Niet zo leuk als de buurt waar we nu wonen. Of drie of vier andere plekken.
Maarja...dat appartement!! GAAF!!! twee verdiepingen, een waanzinnig balkon, vol frontaal zeezicht en tussen ons en een (rots) strand alleen maar een weg. Een heel grote keuken. Geen inkijk, frisse zeelucht door wel 5 schuifdeuren, echt heel super! maarja, de locatie....en maarja, een tegelvloer en dat vind ik echt heel lelijk, en maarja, dat eerste appartement dat we niet hebben gekregen, dat was veel leuker, en t buurtje ook...ZUCHT!! Slapeloze nacht had ik er van!!

Woensdag: Jaap en ik zijn vroeg op gestaan om in t buurtje van ons mogelijke nieuwe appartement wat rond te gaan lopen. We hadden een doorsteekje gevonden naar een leuke straat. hmm, blijkt een minder leuk deel van een verderop wel leuke straat te zijn.. leuke deel...juist, best ver lopen (en we zijn niet zo van die wandelaars, of had je dat nog niet gemerkt?!). Wel een goede supermarkt gelukkig (heen, heuvel op, maar met lege tassen wel te doen, hihi). Rest van t buurtje, wat zal ik zeggen...Zandvoort op zondagochtend? Ik werd er niet heel blij van.
Maarja..dat appartement he....en dat uitzicht..en ik ben toch meer thuis dan op straat - als we al thuis zijn, en t is wel NU beschikbaar, en dat terras, en Jaap vond t ook helemaal gaaf. aaaarrrggghhhh!!! Ik kreeg t niet rond gebreid in mn hoofd! Jaap MOEST naar kantoor en ik ben meegereden omdat we nog niet uit vergaderd waren. Voors en tegens afwikken, vergelijken met Amstelveen, vergelijken met HongKong, de voordelen van het beschikbaar zijn van deze en dus kunnen verhuizen, de eigenlijk erg lage beschikbaarheid van (andere) geschikte appartementen....en toen dacht ik aan iets wat ik onlangs heb gelezen en dat ook hier op toepasbaar was:Het geheel, appartement, locatie enz, hoeft niet perfect te zijn om toch heel goed te kunnen passen!
Ik denk dat het feit dat we nu gewoon aan de slag kunnen in een eigen huisje de doorslag gaf. Oh, and did I mention the view?!?!.
Dus...'smiddags terug naar het appartement, en de contracten getekend!!!

PFFFFFFFFFFFFFFFFFFF.....

Een kleine impressie:
keuken

uitzicht naar links...

en uitzicht naar rechts!

terras!!!

woonkamer met echte open haard.


Donderdag: Jaap naar kantoor, en ik suizebollend op de bank. Even twee uurtjes voor me uit zitten staren. Toen weer aan de slag, verhuizer op de hoogte gesteld, Jaap heeft intussen geregeld dat huisje en inboedel verzekerd zijn en we elektra en water hebben, en smiddag: de sleutels!! En een kleine inspectie van het huisje, alle ruimtes in het appartementencomplex gezien (niet zoveel want t is een oud gebouw. (parkeergarage, vuilnisplek, berging-in-de-kelder. Geen gym, geen zwembad (pfew, dat scheelt een hoop druk! Als t er is, en in veel nieuwere gebouwen is dat zo, heb je toch altijd het gevoel dat je dat ei-gen-lijk zou moeten gebruiken, hihi.) en nog even gegierd van het lachen om de naam van het gebouw. Jaja, we gaan wonen in Plaza del Mar. PLAZA DEL MAR!!! HOU OP!!! Waar wonen we, Benidorm?!?!?
'sAvonds weer ergens een hapje gegeten (en ik had me nog zo voor genomen deze week gewoon thuis te gaan koken...geen tijd!) en heel vroeg naar bed. We waren een beetje op....

Vrijdag: voor mn gevoel de eerste normale dag van deze week. Jaap werken, ik gewoon thuis, wasjes, boodschappen, en even, heel even, bij de Sears (groot warenhuis) naar binnen omdat ze opheffingsuitverkoop hebben in dit filiaal. Ha! Alle keuken 'speeltjes' met korting!!! Jaap was vroeg thuis omdat het hier een lang weekend/ provinciale feestdag is maandag (dus heeft hij om 3 uur vrijdag de tent dicht gegooid), en werd natuurlijk meteen meegesleept. Met auto, want keukenapparatuur is zwaar. En nog even naar de amerikaans/canadese versie van de Praxis: Home Depot. Klusspullen nodig.

Zaterdag: In het kader van nog niet genoeg beslissingen voor een week hebben we onze prioriteiten even op een rijtje gezet. Appartement met gave keuken: spullen nodig. Check!
Terras met veel ruimte: Buitenbank enzo nodig!! Dus drie winkels bezocht, weer terug naar de eerste (goh, ik zie een patroon hier...!) en een waanzinnig leuke set voor op ons balkon gekocht. Wordt woensdag bezorgd. Net als de hele container trouwens.

Zondag: We wilden eigenlijk even langs ons nieuwe huisje om wat spullen alvast te brengen. Maar vandaag is er hier, net als in Amsterdam, de Gay Parade. Pal langs ons huisje. Hmmm, misschien doen we dat toch maar morgen.
Wat we wel doen: langs doe-het-zelf en meubel winkels en misschien even de Ikea onderweg naar de luchthaven.
Want oh ja: supergezellig: Ilse komt vandaag aan! Met vriend Sacha. Ze blijven een week in Vancouver en gaan dan twee weken met een camper op pad.

Wij, druk?!?!

Valt best mee.....toch?!1 opmerking:

  1. Mickey, ik ben al moe van het lezen.... laat staan als je het allemaal mee gemaakt hebt. Maar ik vind jullie appartement en het uitzicht helemaal te gek! Heel veel woongenot toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen