donderdag 6 mei 2010

sna

sna.
WAT?????
SNA!!!

In mijn baan betekende dat: System Not Available. Je kan je voorstellen dat als dat op je computer verschijnt op een luchthaven, dat vrij vervelend is. Een 'sna' van twee minuten levert enorme verstoring en achterstand op. Je kan niemand inchecken,omboeken, vliegtuigen moeten wachten met vertrekken, bagagebanden staan stil...We keken dan altijd even naar elkaar, met opgetrokken wenkbrauwen."ben jij ook sna?"

Altijd grappig trouwens, om een paar grondstewardessen bij elkaar te hebben.


Dat ratelt maar over het werk met termen waar niemand een touw aan vast kan knopen. Noc, anyone? Of liever cor? (geloof me, liever cor!alhoewel, bij een overboekte kist waren een paar noccen altijd heel welkom!) Van de cockpit willen we weten of ACARS t wel doet.

Pil en loadsheet aan boord?


We hadden het ook regelmatig over s-jes en w-tjes (esjes, weeeeeeetjes) en erretjes (r-retje). We vroegen elkaar 'of jij die passagier al had gescheurd', of de PIL al aan boord was en of we PDC OK wel zouden halen.

een'deukje-kaa-haa-pee-bee van de achttienvijfendertig'
[ @KH/KL1835/PB ]


We kunnen allemaal een 'deukje I' lezen, of de BR/BC, weten het telefoonnummer van IPR en weten wat 'heb jij ook een deuk?' betekent. DVP is voor een dagje ook wel leuk al zat ik liever EPR. Als 'boven' belde was dat heel vervelend, uitlopen overigens ook. 'tien minuten aanvang' is alweer lang geleden afgeschaft, terwijl V-min-tien er goed ingeramd zit, althans, in 'de Europa'. ICA doet daar niet aan.

PDC ok!Kortom, ik zou zo terug kunnen :-)

Maar om op SNA terug te komen...Jaap en ik gaan even 'SNA'.
Even een weekje 'not available'. Lekker liggen op een tropisch strand, uitslapen, lekker eten, en gezellig zwemmen, zeilen en waterfietsen met de meiskes, en bijpraten met mijn zusje en zwager, die al een week op het betreffende strand vertoeven.
Het is er lekker, mailden ze.

Tot daarna dus!

4 opmerkingen:

 1. Tja, dat zijn ff sweet memories. Hoewel ik zo blij ben dat ik nu vlieg moet ik wel zeggen dat wij ook ontzettend lol hebben gehad bij PH, hé! En bij de vliegdienst is iedereen in rep en roer over PBS - nog zo iets!

  Geniet van jullie rust!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Balen zeg...SNA...
  Veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kunt niet alles hebben in het leven zullen we maar zeggen :) Geniet maar lekker van het niets doen op een tropisch eiland, dat klinkt toch wel heeeeeeel lekker!!

  BeantwoordenVerwijderen