vrijdag 17 december 2010

bijna kerst

Dat was een drukke week.

Jaap bijna elke dag van 8 tot 8 aan het werk, ik druk met honderduizend 'laatste dingetjes' die 'nog even' moesten, zo in de laatste weken van het jaar. Huisje opruimen. En een dagje met/bij Katrien, die wat hulp nodig had omdat ZIJ 2 dagen na de keizersnede naar huis moest (in dit geval: een serviced apartment bij het ene ziekenhuis) terwijl haar minibaby's in een ander ziekenhuis liggen, en elke dag borstvoeding in een koelboxje gebracht moeten krijgen.
En het was KOUD die dag. KOUD!!!!! Ik weet dat het vergeleken met de sneeuw in NL wel meevalt, maar voor HongKong was het de koudste dag sinds 1880 (ACHTTIEN-TACHTIG ja...!),het heeft in bepaalde streken zelfs gevroren. Waar wij waren was het een graad of 5. Bibberdebibber, taxi in, taxi uit, ziekenhuis in, ziekenhuis uit, maar t is allemaal gelukt, en als de kindjes ietsje groter zijn kunnen zij ook naar het ziekenhuis waar mama is. Omdat ze met nog net geen 33 weken geboren zijn moeten ze nog even in de couveuse blijven maar ze 'doen' het goed gelukkig. Waar ze nu liggen heeft wel de beste special care afdeling van Zuidoost Azie, zo'n beetje, en da's toch ook wel wat waard!

Anyway, druk dus.

En gister als toetje een enorme migraineaanval. Waardoor ik Kat niet nog een dagje kon helpen. En niet kon gaan afscheids-dimsummen met Ans, die savonds voor 3 weken naar NL vertrok. (wel eind van de middag toen ik weer uit mn oogjes kon kijken nog lekker een bakkie op de bank gedaan, gezellig).

En toen de berichtgeving over de sneeuw in de gaten houden!
Schiphol, vrijdagmiddag(met dank aan oud collegas Fleur en Udo voor de foto)

Ilse en Geertjan zijn gisteravond in Amsterdam in het vliegtuig gestapt richting hier, voor twee weken kerstvakantie.
Eerst veel sneeuw. Toen een weer alarm. Snelwegen overvol. Schiphol dicht! We konden van hier natuurlijk niet zoveel doen en zijn maar gewoon gaan slapen. Rond half zeven vanmorgen vroeg, half 12 in NL, kwam t smsje dat ze gingen vertrekken. Hoera!Nu heb ik de kerstafdeling van Skyradio aanstaan, ben de kerst'meuk' aan het neerzetten, Jaap moet eens even flink uitslapen want die was redelijk op gister, en ik ga zo wat lekkers bakken.

Met de laatste aanwinst (een chinese kist als salontafeltje) en met de kerstversieringen is ons huisje heerlijk knus. En dank zij het nieuwe kacheltje ook behaagelijk (wij hebben geen centrale verwarming hier en als het buiten 5-10 graden is wordt het binnen ook echt onaangenaam, met de wind die zo lekker door de kieren bij de ramen fluit!)Ook de zon heeft na 10 dagen afwezigheid besloten haar gezichtje weer te laten zien, dus ik zeg: kom maar op met die kerstdagen!Enne....mag ik jullie hier / hier nog een keertje aan herinneren?! 771 volgers heeft ze inmiddels, ik sponsor haar tot 1500 volgers, moet toch haalbaar zijn?!

5 opmerkingen:

 1. Gave kist! Jullie huis is nu echt superleuk geworden, gezellig. Happy day! Dikke kus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet alles er gezellig uit!
  Wij zijn veilig aangekomen in NL. Schiphol was wit en druk en traag! 1 vol uur gewacht op de koffers! Veel plezier met het bezoek!
  X Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi mickey, we wensen jullie daar een hele fijne gezellige warme kerst! Vandaag veel in de sneeuw gewandeld. Voor het verkeer een kleine ramp maar in de duinen een prachtig kerstlandschap. Maak er mooie dagen van daar en zie je ongetwijfeld weer in 2011!!!!

  Zuzana en erwin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mick, je dacht dat je een engeltjes drieling had toch? 't is een vierling en nummer 4 staat hier in Hilversum. Hoe bizar is dat?!?

  Inmiddels zullen Ilse en Gertjan er wel zijn; hele fijne dagen met z'n allen.

  Liefs, Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Roos, wat grappig dat mn engeltjes een zusje hebben! Zat vanmorgen te denken aan toen we ze hebben gekocht samen.
  Liefs en fijne dagen ook voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen