zondag 12 december 2010

weekend

En zo is het weekend alweer voorbij.
Zaterdag was het tijd voor uitslapen, lekker lezen, nutbutter-chocolatechips-cookies bakken, brunchen met broodje-met-de-laatste-NL-kaas (en de eerder gebakken cookies natuurlijk) en savonds heerlijk en gezellig een pre-christmasdinner met dezelfde groep vrienden als het birthdaydinner 2 weken geleden. Iedereen vliegt na dit weekend weer naar andere delen van de wereld of krijgt bezoek, dus ons kerstdiner was vroeg. We hebben weer ontzettend lekker gegeten bij OVOlogue, een modern chinees restaurant 'aan de overkant' in Wanchai.

Zondag hebben Jaap en ik eindelijk iets gevonden dat goed zal staan bij wijze van salontafel/coffeetable in onze woonkamer. Een heel gave kist, (opbergruimte erin!) zwart en 'chinees' maar modern, superleuk! Woensdag wordt-ie bezorgd.

Ook een nieuw kacheltje komt woensdag.
Meestal zijn de laatste weken december, plus jan-feb het 'koudst' in HongKong, en waar onze vorige appartementjes aan alle kanten omringd waren door andere appartementen, dit huisje is aan drie kanten overgeleverd aan de wind en zal dus sneller afkoelen, en klammig worden, niet lekker!

Zo is ons huisje nu echt bijna af. Nog een mooie lamp voor boven de eettafel en dan zijn we klaar. Vooralsnog hebben we alleen maar lelijkheid gezien in de lampenwinkelstraat, dus daar hopen we ergens een keer tegenaan te lopen.

'sAvonds, "want eten moeten we toch", heerlijk indonesisch gegeten met Ans&Chiel, en Jos, en daarna tiramisu en koffie op het terras (we waaiden nog net niet weg) van een ander restaurant.

Lekker hoor, weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten