donderdag 1 april 2010

Japan dag 2 : Kyoto - Heian Jingu shrine

Japan, dag 2. Ogen open, gordijnen open...ZON!!! Dat is een heel stuk beter dan voorspeld was, dus bij een on-japans, on-verantwoord maar oh zo lekker ' ontbijtje' wordt de dag gepland. Eerst maar eens de trein naar Kyoto nemen. Het is een hele uitdaging uit te vinden hoe het kaartjeskoopsyteem werkt....
Oh. Okee. Je zoekt je bestemming op, (ook in het engels vermeldt), daar staat een bedrag bij. Zoveel kost het kaartje vanaf de plek waar je op dat moment bent. Check. Kaartautomaten. Bedragen staan ingesteld, je drukt op de knop van het betreffende bedrag, op het aantal personen, en voila, je kaartje. Check. Uhm....'mijn' bedrag staat er niet bij!!!!. Wel wat meer, of net iets minder. Maar niet de 1160 yen die ik voor Kyoto Station moet hebben. Check.....Gelukkig blijkt er ook een loket te zijn en met een hoop buigingen en glimlachjes heb ik het kaartje in mn hand.
Met een half uurtje ben in in Kyoto waar, how convenient, mijn hotel boven het station is.
Mijn plan heb ik al klaar. Koffer in hotel achter laten en op zoek naar bus 205.
Check. Uitvinden hoe het met buskaartjes gaat. Ah, vaste prijs, in de bus te betalen. Snap ik ook nog. Bus 205 gevonden. Check!! Alhoewel...de naam van de tempel waar ik heen wil staat niet tussen de aangegeven rijroute. Ik vraag het een Japanse. Zij vraagt het de chauffeur. Oooh, ja, natuurlijk. Ik sta bij C 205 en de bus die ik moet hebben is B 205. Logisch, toch?!?!?(zo handig dat de Lonely Planet dat nu net even vergeten is te vermelden...!)

Op zoek naar de halte voor B205 kom ik langs een andere halte, waar een bus naar een andere tempel vertrekt, die ook op mijn lijstje staat. Ik grinnik en stap in. De zon schijnt! Er zijn heel veel tempels! B 205 vind ik vanmiddag wel, of morgen....

Mijn bestemming is nu de Heian-Shrine. Een grote tempel met een prachtige tuin met veel kersenbomen. Ik ben benieuwd hoe ver de bloesem hier zal zijn.

Zo'n 500 meter voor de ingang van de tempel staat een gigantische rode stalen poort, een torii.

De tempel bestaat uit een aantal gebouwen,maar het is duidelijk dat de tuin de belangrijkste attractie is hier.
Ik koop mn kaartje, stap door de poort...een andere wereld in. Japanse tuinen hebben de reputatie prachtig te zijn en deze is geen uitzondering. Het is meer een park om de shrine heen en ik heb een heerlijk uurtje met net uitgekomen kersenbloesems, andere planten en bomen waaraan je kan zien dat de lente in aantocht is, mooie dames en heren in kimono die ook aan het wandelen zijn, een kopje thee in het theehuis en prachtige, prachtige uitzichten.Sakura, net nog in knop, en net open.
Duidelijk...


Mooooooi!
3 opmerkingen:

 1. Leuk Mickey dat je toch nog even verslag uitbrengt over de andere dagen in Japan. Wederom prachtige foto's. Erg stoer om er zo alleen op uit te trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He Mickey! Eindelijk zie ik dan de foto's van Japan! Geweldig!! By the way het zonnetje schijnt nu hier, maar het is KOUD!!! Straks naar de markt om mosselen te kopen voor vanavond.
  Groetjes en ben benieuwd naar de rest van je verhaal.
  X Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, prachtig he! En er volgt nog veel meer. Ik had meteen na het thuiskomen 'gastvrouwverplichtingen' maar heb dit lange paasweekeinde lekker de tijd om foto's uit te zoeken en Japanverhalen te schrijven. Meer volgt!
  Fiona, dank je. Ik vind mezelf soms ook best wel stoer! Maar geniet er ook enorm van en kan het goed, in mn upje op pad. Deed ik als kind al, vooral niet NAAST mn ouders gaan zitten bij het zwembad als we op vakantie waren :-)

  BeantwoordenVerwijderen