maandag 26 april 2010

dinner@chungking mansion

Het klinkt altijd zo chique, ons adres: Nathan Road. De 'Golden Mile' wordt het ook wel eens genoemd. Wegens de vele juweliers uiteraard. Zo chique is het nou ook weer niet, ik ken leukere straten. Maar, 't lijkt heel wat :-).Een van onze buurgebouwen is een HongKongs icoon. Chungking Mansions. (een van de andere gebouwen een ander icoon, het Peninsula Hotel. Quite a difference though...!)


Chungking Mansion is gebouw bestaand uit een wirwar van steegjes, trappen, zeer goedkope guesthouses en hostels, restaurantjes en kleine winkeltjes met lekkere hapjes of mobiele telefoons. Een wirwar van nationaliteiten. Veel afrikanen zie je er, met de prachtigste gewaden. Veel mensen uit India, die, zo lijkt het, bijna allemaal een restaurantje zijn begonnen.
Heel elegant is het er niet. Maar ook lang zo duister niet als in sommige reisgidsen staat aangegeven.

Onze vrienden Ans en Chiel hebben er al vaker gegeten. Bij de Everest Club, of bij Taj Mahal. Deze zondag zouden we met zn viertjes gaan. Omdat de restaurantjes onvindbaar zijn als je de weg niet goed kent in het gebouw gaat dat zo: je waagt je in de massa van foldertjes-voor-de-deur-uitdelende-indiers. Iedereen zegt dat ZIJN restaurant NET ZO is als het restaurant dat jij zoekt en waar je om vraagt. Taj Mahal? riep Ans, Taj Mahal?? Het 7e mannetje was raak. Hij grijnsde en ging ons voor. Via een kruipdoor-sluipdoorroute, een roltrap, twee trappenhuizen met loshangende kabels en de achterdeur kwamen we er. Ergens op de 3e verdieping. En OH, wat hebben we heerlijk (en gezellig natuurlijk) gegeten!!!

2 opmerkingen:

  1. Was lekker he! Volgende keer de Everest Club!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat je ver haalt is altijd lekker.
    Kruipdoor - sluipdoor Restaurantjes zijn voor de toerist niet te vinden. Dus wanneer wij met vakantie in HK zijn vraag ik de weg nog wel een keer bij je op!

    BeantwoordenVerwijderen