zaterdag 5 juni 2010

dimsum



Ilse was de eerste donderdag na haar aankomst mee met de dimsumdiva's (Ans & Mickey)op dimsumdonderdag (vanaf deze week verzet naar dimsumwoensdag) om te dimsummen, en had meteen de smaak te pakken. Na alle tempel-cultuur moest er natuurlijk ook geluncht worden, en we kwamen terecht in een wel zeer chinees dimsumtentje!! Errug leuk en Ilse heeft zich ontfermd over het uitzoeken van wat lekkere hapjes.





Na de transparante groentedumplings volgden de visballetjes, varkensvleesdumplings en gefrituurde wontons.
Met 'chineser' bedoel ik dat het allemaal wat minder mooi eruit ziet, wat minder verfijnd smaakt (groffer gemalen vlees bijvoorbeeld, veel vissmaak aan alles), en we zaten aan tafel bij anderen. Chinezen. Die zich de vissestaarten en kippevoeten heerlijk lieten smaken.



Chinezen houden van het mondgevoel dat bepaald eten geeft. De hele vissestaart of kippevoet gaat dus in de mond, met veel gesmak en gezuig wordt het vlees van de botjes of graten gehaald (en dat vinden ze dus het prettige) en alles wat overblijft dat niet eetbaar is wordt de mond weer uitgewerkt en al dan niet met de stokjes op de tafel gelegd :-)
Wij hebben niet alleen lekker gegeten maar ook onze ogen uit gekeken!

deze foto is van eerder in de week, even pauze tussen het shoppen op de markt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten