woensdag 2 juni 2010

de Wong Tai Sin tempel

Dinsdag was het voor Ilse en mij tijd voor wat cultuur. Ik was een keer eerder bij de Wong Tai Sin tempel geweest en vond het een heel fijn plekje. Het is een taoistische tempel die door de HongKong Chinezen en door de vele bezoekers van mainland China gebruikt wordt voor 'fortune-telling'. Vooral rond Chinees nieuwjaar is het er chaotisch druk, maar ook op deze willekeurige dinsdagmorgen was het er vol met mensen die antwoord op hun vragen zochten en wel een blikje in de toekomst wilden werpen.

<Ze offeren fruit en ander etenswaren, steken wierrook aan, knielen voor het hoofdaltaar, doen een wens of stellen een vraag en schudden een koker die gevuld is met bamboe stokjes, totdat er een stokje uitvalt.(een beetje uitziend als Mikado).
Op het stokje staat een nummer, dat correspondeert met een vel papier met hetzelfde nummer. De waarzegger interpreteert dan de tekst voor de vraagsteller.

Het is een bijzonder schouwspel de mensen te zien die hier zo in opgaan. En het is een prachtige tempel, met een tuin erachter, de Good Wish Garden, een mini-mini-copie van het Zomerpaleis in Beijing.(copy-garden?! :-) ), waar het lekker is een beetje rond te kijken en een goed gesprek met de koikarpers en de schildpadden te voeren.
Je kan zelfs, als je wil, rondom de tempel je toekomst laten voorspellen, door je hand of gezicht laten lezen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten